avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Activitate radulescuflore

Activitate radulescuflore

Buna ziua,

Am si eu cateva nelamuriri la raportarea ambalajelor introduse pe piata:
- daca achizitionez paleti de lemn de la o firma producatoare din Romania, si ii utilizez strict pentru uz intern (pentru depozitul firmei) trebuie declarati ca si ambalaje?
- firma achizitioneaza cutii de carton si pungi de plastic cu brandul firmei; pungile sunt folosite ca ambalaj de desfacere in magazinele proprii iar cutiile sunt folosite pentru ambalarea si expedierea produselor comandate din magazinul online.
Intrebare: cand trebuie declarate ca puse pe piata cutiile de carton - in momentul achizitiei de la furnizor sau cand le trimitem spre client (practic atunci devin ambalaje); mentionez ca aceste cutii mai sunt utuilizate si in cadrul depozitului pentru usurarea manipularii anumitor produse (devenind in cele din urma deseuri).
Aceeasi intrebare si pentru ambalajele de desfacere - le declar puse pe piata cand pleaca spre client sau cand le achizitionez de la furnizor (eco taxa de 0.1 lei se aplica la numarul de pungi ajunse la client sau se plateste pentru intreg numarul de pungi achizitionat de la furnizor)?

Multumesc.