avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Raportare ambalaje la fondul de mediu
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Raportare ambalaje la fondul de mediu

Buna ziua,

Am si eu cateva nelamuriri la raportarea ambalajelor introduse pe piata:
- daca achizitionez paleti de lemn de la o firma producatoare din Romania, si ii utilizez strict pentru uz intern (pentru depozitul firmei) trebuie declarati ca si ambalaje?
- firma achizitioneaza cutii de carton si pungi de plastic cu brandul firmei; pungile sunt folosite ca ambalaj de desfacere in magazinele proprii iar cutiile sunt folosite pentru ambalarea si expedierea produselor comandate din magazinul online.
Intrebare: cand trebuie declarate ca puse pe piata cutiile de carton - in momentul achizitiei de la furnizor sau cand le trimitem spre client (practic atunci devin ambalaje); mentionez ca aceste cutii mai sunt utuilizate si in cadrul depozitului pentru usurarea manipularii anumitor produse (devenind in cele din urma deseuri).
Aceeasi intrebare si pentru ambalajele de desfacere - le declar puse pe piata cand pleaca spre client sau cand le achizitionez de la furnizor (eco taxa de 0.1 lei se aplica la numarul de pungi ajunse la client sau se plateste pentru intreg numarul de pungi achizitionat de la furnizor)?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 13:51, 30 Decembrie 2016
Paletii utilizati in scop propriu nu constituie ambalaje puse pe piata. deci nu tb. declarati.
In mod corect cutiile de carton si ambalajele de desfacere se declara in momentul vanzarii produsului care este ambalat in ele. Dar ca sa nu va incurcati in stocuri puteti sa alegeti momentul declararii ca find achizitia ambalajelor de la furnizor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paleti lemn - ambalaj reutilizabil? ditri ditri Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dvs pentru a lamuri situatia sistemului de declarare a deseurilor de ambalaje conform legii 249/2015. Firma la care lucrez ... (vezi toată discuția)
Cand se incadreaza pungile ca si ambalaj de desfacere enter_stef enter_stef Conform legii 249/2015 cei ce introduc ambalaje in piata sunt obligati la o taxa de 2lei/kg. Noi producem pungi de cadou (tiparite cu imagini generice) , ... (vezi toată discuția)
Gestiune ambalaje reutilizabile ALKOR ALKOR Buna ziua ! Legat de gestiune ambalajelor am urmatoarea intrebare: 1. in cazul unei firme care importa ,materie prima transportata in ambalaje reutilizabile ... (vezi toată discuția)