avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Activitate soranacn29

Activitate soranacn29

Răspuns la discuția Plata cheltuieli de judecată
Am inteles, dar de ce nu s-a mentionat si in citatia primita acasa faptul ca trebuie sa achit cheltuielile de judecata ? Poate eu nu stiam de existenta site-ului.

Buna ziua, am si eu o nelamurire. Am pierdut un proces cu tatal meu, iar dezicia finala a fost ca eu trebuie sa ii achit cheltuielile de judecata in valoare de 1000 de lei.
Nelamurirea mea este, ca acest lucru cu plata cheltuielilor de judecata este mentionata doar pe site-ul judecatoriei, in citatia care mi-a venit acasa nu este mentionat nimic. Ii trimit banii sau nu.. ? Sau sa mai astept, mai poate sosi vreo citatie ? Multumesc!
Răspuns la discuția Cheltuieli de judecata achitare
Momentan nu am alte venituri inafara de aceasta pensie. Cum ii pot achita de buna voie aceste cheltuieli (1000 de lei). Prin executor, cont bancar ?


Buna ziua, am pierdut un proces legat de pensia de intretinere cu tatal meu si sunt obligata la plata cheltuielilor de judecata.
Cum se pot achita aceste cheltuieli de judecată, prin ce metoda , prin notar,executor, banca ?
Mai am drept de apel 10 zile, pot face cerere unde sa mentionez ca doresc ca acesti bani sa fie retinuti din pensia de intretinere ?
Buna seara, in luna octombrie am depus la executor cerere pentru proprire asupra pensiei de intretinere din partea tatalui.
Tatal meu a deschis in tribunal dosar impotriva mea respingand cererea de proprire, cerand cheltuieli de judecata.
Pana in Martie trebuie depusa cerere, eu doresc sa duc procesul spre final fara a mai depunde cerere impotriva lui. Se poate face aceasta cerere, mentionand ca doresc sa inchei procesul de proprire, si in cazul in care cheltuielile de judecata trebuiesc platite de catre mine acestea sa fie oprite din pensia de intretinere ?
Multumesc !
Răspuns la discuția Cheltuieli de judecata
Am inteles, dar daca singurul meu venit este cel din pensia de intretinere.. Nu exista nici o cale de a respinge aceasta conditie a tatalui meu printr o cerere ?


Buna seara, sunt in proces cu tatal meu in legatura cu pensia de intretinere eu fiind studenta la masterul anul 1, avand varsta de 21 de ani. Tatal meu a apelat la un avocat, eu nepermitandu-mi unul. Tatal meu a cerut ca eu sa achit cheltuielile de judecata, cum pot ataca aceasta obligativitate , mentionez ca eu nu am nici un venit si nu am cum sa achit! Decizia inca nu a fost incheiata de catre judecator!
Răspuns la discuția Executare gresita
Se pare ca a fost posibil, tot prin domnul executor.

gi-jane2 a scris:

Nu aveti ce remedia. La executor aspelati tocmai pt a recupera ce va datoreaza tatal din urma, sumele restante adunate. Nu puteti executa pt viitor, ce e in viitor, nu e scadent.

Art. 662

Creanţa certă, lichidă şi exigibilă

(1) Executarea silită nu se poate face decât dacă creanţa este certă, lichidă şi exigibilă.

(2) Creanţa este certă când existenţa ei neîndoielnică rezultă din însuşi titlul executoriu.

(3) Creanţa este lichidă atunci când obiectul ei este determinat sau când titlul executoriu conţine elementele care permit stabilirea lui.

(4) Creanţa este exigibilă dacă obligaţia debitorului este ajunsă la scadenţă sau acesta este decăzut din beneficiul termenului de plata.

(5) Creanţele cu termen şi cele condiţionale nu pot fi puse în executare, însă ele pot participa, în condiţiile legii, la distribuirea sumelor rezultate din urmărirea silită a bunurilor aparţinând debitorului.


Detalii: [ link extern ]


Răspuns la discuția Executare gresita
Nu cred ca ati inteles intrebarea..

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Buna ziua,

Trebuie sa introduceti o actiune in instanta pentru o obtine o hotarare judecatoreasca prin care instanta sa-l oblige pe tatal dumneavoastra la plata pensiei de intretinere, in continuare pe parcursul desfasurarii cursurilor de masterat. Subzista aceasta obligatie pana la implinirea de catre dumneavoastra a varstei de 26 de ani.

Pentru sumele restante, aferenta sumelor datorate pentru perioada facultatii, da, se merge direct in executare silita, fiindca aveti deja hotararea prin care tatal dumnevoastra a fost obligat la plata pensiei de intretinere.

Buna ziua, sunt studenta la master anul 1. Am primit pensie alimentara pe tot parcursul studilor de la tata, dar in timpul facultatii nu cat ar fi trebuit.
Am fost la executor pentru a o primi direct de la angajat cu proprire. Am mentionat ca in viitor o vreau cu proprire ci nu din urma. Doamnele de la biroul executor au inteles fix pe dos, ele au inteles ca eu vreau sa recuperez din urma, precum ca nu as fi primit. Dosarul deja este deschis la tribunal dar nu cum trebuie. Cum poate fi remediata aceasta problema ?