avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Activitate Rodica Cristina

Activitate Rodica Cristina

Buna ziua !
Fiica mea , în varsta de 18 ani , este citată în calitate de intimat in dosarul cu obiectul : confirmare renunțare urmărire penală .
Anul trecut a fost așteptată și bătută de 3 fete ( o colega de liceu cu care avusese un conflict verbal în ziua precedentă și 2 necunoscute , prietene ale colegei ) . A mers la poliție , a făcut plângere ( doar împotriva colegei , necunoscand identitatea celorlalte 2 , dar specificând că au fost 3 ) , si-a scos certificat medico-legal ( 4-5 zile de îngrijire medicală ) , a adus 2 martori care au dat declarații . Am fost chemați la secția de poliție ( fiica mea , eu , agresoarea și tatăl ei ) , unde :
1- agresoarea își recunoaște fapta , dar nu și faptul că au participat și celelalte 2 , sau că au așteptat-o ;
2- polițistul care se ocupa de caz era prieten ( sau cel puțin cunoștință ) cu tatăl agresoarei . Acest polițist incerca sa ne intimideze ( că fetele vor avea probleme la școală ) , sa ne determine să ne retragem plângerea
3- desi l-am informat că în zonă există 2 camere de filmat ( una de la circulație și una de la o banca ) , care ar putea demonstra că o așteptau și că toate 3 au lovit-o , domnul polițist nu a urmărit aceasta idee . Dimpotrivă , ne-a răspuns imediat că sigur camera de la circulație nu funcționa și că pe camera de la bancă nu se vede , că e prea departe
As vrea sa stiu daca :
1-avem șanse să se ajungă totuși la proces ( menționez că fiica mea nu dorește să se constituie parte civilă ) ? In ce condiții ?
2-este necesar sa apelam la serviciile unui avocat ?
3-Copiii ( și fiica mea era minora la data comiterii faptei ) agresați nu au drepturi în tara asta ? Și agresorii nu trebuie să plătească pentru faptele lor ?