avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Confirmare renunțare urmărire penală
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Confirmare renunțare urmărire penală

Buna ziua !
Fiica mea , în varsta de 18 ani , este citată în calitate de intimat in dosarul cu obiectul : confirmare renunțare urmărire penală .
Anul trecut a fost așteptată și bătută de 3 fete ( o colega de liceu cu care avusese un conflict verbal în ziua precedentă și 2 necunoscute , prietene ale colegei ) . A mers la poliție , a făcut plângere ( doar împotriva colegei , necunoscand identitatea celorlalte 2 , dar specificând că au fost 3 ) , si-a scos certificat medico-legal ( 4-5 zile de îngrijire medicală ) , a adus 2 martori care au dat declarații . Am fost chemați la secția de poliție ( fiica mea , eu , agresoarea și tatăl ei ) , unde :
1- agresoarea își recunoaște fapta , dar nu și faptul că au participat și celelalte 2 , sau că au așteptat-o ;
2- polițistul care se ocupa de caz era prieten ( sau cel puțin cunoștință ) cu tatăl agresoarei . Acest polițist incerca sa ne intimideze ( că fetele vor avea probleme la școală ) , sa ne determine să ne retragem plângerea
3- desi l-am informat că în zonă există 2 camere de filmat ( una de la circulație și una de la o banca ) , care ar putea demonstra că o așteptau și că toate 3 au lovit-o , domnul polițist nu a urmărit aceasta idee . Dimpotrivă , ne-a răspuns imediat că sigur camera de la circulație nu funcționa și că pe camera de la bancă nu se vede , că e prea departe
As vrea sa stiu daca :
1-avem șanse să se ajungă totuși la proces ( menționez că fiica mea nu dorește să se constituie parte civilă ) ? In ce condiții ?
2-este necesar sa apelam la serviciile unui avocat ?
3-Copiii ( și fiica mea era minora la data comiterii faptei ) agresați nu au drepturi în tara asta ? Și agresorii nu trebuie să plătească pentru faptele lor ?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Pînzaru , Avocat 15:59, 12 Ianuarie 2017
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa apelati, asa cum ati sugerat, la serviciile unui avocat care sa va indrume pasii.
Da, fiica dumneavoastra are dreptul la DREPTATE!
Va trebuie ajutor pentru a pune concluzii in fata instantei in sensul ca nu se impune renuntarea la urmarire penala.

Depinde insa si de termenul indicat in citatie, caci este necesar ca avocatul sa studieze actele dosarului pentru a putea pregati concluziile. Dosarul nu este disponibil la arhiva instantei decat pana cu 5 zile inainte de termenul de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

İn ce conditii se poate redeschide un dosar penal in acest caz? tarkan tarkan İn luna mai 2013, in urma unor mesaje subliminale trimise atat telefonic (sub forma SMS sau apeluri) cat si prin mesaje pe un site social, victima a facut ... (vezi toată discuția)
Acuzat de furt pe nedrept/fara dovezi ContSters336896 ContSters336896 Buna seara, Acum 2 ani si un pic am fost in vizita la iubita mea, care locuia cu alte 3 fete in apartament( fiecare din ele cu iubitii lor care isi faceau ... (vezi toată discuția)
Dosar penal conducere subcategorie tudorDragomir tudorDragomir va salut in urma cu exact 1 an de zile am fost oprit de organele de politie conducand o autoutilitara de 7.5 t luasem sala pentru cat C ( B il am de 7 ani )si ... (vezi toată discuția)