avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Activitate elena689

Activitate elena689

Buna ziua,
am urmatoarea situatie privind facturarea cu sau fara TVA.

Casa de expeditii din Romania factureaza o firma cu sediul din UK.
Firma din UK lanseaza comenzi de productie catre o companie din Romania.
Casa de expeditii le intermediaza transportul din Romania catre tari din UE si non-UE si totodata preia marfa din tari UE si non-UE si o transporta atat in UE cat si in afara UE.
Casa de expeditii nu factureaza expeditorul sau destinatarul ci firma din UK.
Care este regimul TVA in aceste situatii.

Multumesc!

Un pensionar care are contract individual de munca cu norma intreaga poate beneficia de prevederile OUG 132/2020 privind reducerea timpului de lucru?
In vederea aplicarii mecanismului Kurzarbeit cf.OUG 132/2020 conducerea societatii a stabilit ca intreg personalul sa nu lucreze o saptamana din luna octombrie, respectiv 5 zile consecutiv , fiecare salariat avand un pontaj de 136 ore in luna in loc de 176 ore.
Este corect acest mod de reducere a timpului de lucru si daca da cum se opereaza in revisal, cu repartizare timp lucru ore/luna =136 ore si data de la care produce efecte data cu care toti salariatii sunt acasa?
Multumesc!
In anul curent o persoana fizica a depus declaratia unica pentu cass aferent venituri din dividende realizate in 2017 si incasate in 2018; la completarea declaratiei s-a bifat la capitolul date privind cass estimata pe 2018 perioada de 10 luni, deoarece firma s-a infiintat in anul 2017 luna februarie si a obtinut profitul pe cele 10 luni.
Este corect cum s-a procedat si suma de plata a cass este de 1900 lei (10luni*sal.minim) sau trebuia calculat si declarat 2280 lei cat ar fi pe o perioada de 12 luni?
Multumesc.
Răspuns la discuția Acordare prima anuala
Multumesc pentru raspuns, in acest caz in declaratia 112 va figura cu venituri fara zile lucrate fiind toate luna in concediu medical, o sa fie eroare pe validare declaratie. cum se completeaza declaratia 112 pentru o validare corecta?
Un salariat poate sa primeasca o prima la finalul anului daca in luna decembrie este in concediu medical? cum se procedeaza in acest caz cu declaratia 112?