avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Activitate Adrian_MG

Activitate Adrian_MG

Va multumesc pentru raspunsurile dvs. Intradevar, legea nu distinge clar acest fapt. Pana la urma, cam asa este, administratorul parcarii private impune regula in interiorul acesteia.
@cyan: Ma refer la o parcare privata, in sensul in care parcarea respectiva este detinuta si administrata de o societate comerciala.

Ca exemplu, sa se inteleaga mai bine:
1. eu detin un teren (imobil) si doresc sa amenajez o parcare destinata autovechiculelor pe acesta. Retin un cost pentru accesul si parcarea masinii in incinta, sa zicem de 5 lei / zi sau o taxa de 1..2 lei / ora. Parcarea este destinata oricui (publicului) deoarece se afla in aproprierea unui obiectiv turistic (sa zicem). Prin lege am inteles ca este obligatoriu ca parcarea respectiva sa detina locuri destinate persoanelor cu dizabilitati, insa aceste locuri trebuie oferite gratuit sau se percepe taxa normala, aferenta locurilor de parcare din acea incinta.

2. un alt exemplu (ca am vazut ca s-a mai discutat pe aici pe forum pe undeva despre acest subiect, insa nu am gasit un raspuns clar): parcarea de la aeroport, nu este detinuta de aeroport, ci este concesionata unei firme private care o administreaza. Parcarea respectiva este obligata prin lege sa ofere 4% din nr total de locuri de parcare, persoanelor cu dizabilitati. Accesul, si mai mult parcarea celor ce beneficiaza de legitimatie cu persoana cu dizabilitati se face gratuit sau contra-cost? Deoarece nu este un spatiu public, o parcare adminsitrata de primaria municipiului, ci este o parcare cu destinatie publica (pentru public) insa este administrata de o firma privata.

3. exemplu: ma duc la mare si nu doresc sa las masina pe marginea drumului, etc... ci intru intr-o parcare amenajata in acest scop si care este contra cost (cu bariere la intrare, o taxa fixa pe zi / pe ora, etc..). In acea parcare sunt oferite X locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilitati. Daca eu am card-legitimatie pentru persoanele cu dizabilitati mi se percepe taxa normala de parcare, sau pot sa beneficiez gratuit de locurile respective, in cadrul acelei parcari?

Multumesc!
Ma refer la o incinta amenajata in acest scop, pe un teren privat si administrata de o societate comerciala. Nu are nici o treaba cu domeniul public. Deci sa inteleg ca in aceste parcari, locurile pentru persoanele cu dizabilitati se platesc, conform regulilor impuse de societatea care administreaza acea parcare, corect?
Locurile destinate persoanelor cu dizabilitati in parcarile private se platesc sau sunt gratuite?

Am incercat sa citesc legea ce priveste persoanele cu handicap, insa nu am gasit un raspuns concret. Nu se precizeaza niciunde daca in parcarile private, care ofera spatii pentru persoanele cu dizabilitati se plateste sau beneficiaza de parcare gratuita.

Citind deasemenea si informarea emisa de ANPD (autoritatea nationala pentru persoanele cu dizabilitati) [ link extern ] :

"În baza cardului-legitimație, conform prevederilor art. 65 alin.(5), administratorul spaţiilor de parcare din domeniul public repartizează locuri de parcare gratuită persoanelor cu dizabilități care au solicitat şi au nevoie de astfel de parcare, cât mai aproape de domiciliul acestora."
, dar nu este mentionat nimic de accesul in parcarile private si parcarea autovehiculului.

Ma puteti ajuta cu o lamurire?
Multumesc just_55 pentru confirmare. Asa stiam si eu, si in acelasi timp da, am deschis deja actiune pentru contestatia la executare. Care ar fi cele mai bune motive de invocat in acest caz? Art 24?
Apelul a fost declarat in termen. Atunci cum este posibila incuviintarea executarii silite?, daca, asa cum precizeaza si legea in cazul de fata: apelul suspenda inceperea executarii.
Se poate cere incuviintarea executarii silite la o hotarare data in prima instanta, cu drept de apel, dupa procedura veche?
De mentionat este faptul ca procesul a inceput in 2010, acum (dec.2016) avand o hotarare data in prima instanta (tribunal), in care se cere evacuare si radierea dreptului din CF, cu drept de apel.
Exista vreo posibilitate de acceptare de catre instanta, a incuviintarii in acest moment a executarii silite sa se faca dupa procedura veche sau dupa NCPC, care specifica clar ca apelul suspenda executarea? Art 24 specifica: "Dispoziţiile legii noi de procedură se aplică numai proceselor şi executărilor silite începute după intrarea acesteia în vigoare." Din cate inteleg eu, executarea pornita in acest moment, se face dupa dispoziile legii noi.

Va multumesc!