avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate Marcel2017

Activitate Marcel2017

Am verificat dosarul si nu apare decat intampinarea depusa de parat, fara dovada comunicarii. Multumesc.
Data comunicarii cererii de chemare in judecata catre parat
Referitor la Rezolutia urmatoare: "În baza art. 201 alin.1 N.C.P.C., constată că sunt întrunite cerinţele prevăzute de lege pentru cererea de chemare în judecată şi dispune a se comunica cererea şi înscrisurile către pârât, cu menţiunea că are obligaţia de a depune întâmpinare în termen de 25 de zile de la comunicarea cererii de chemare în judecată, în condiţiile art. 165 N.C.P.C., sub sancţiunea decăderii din dreptul de a propune probe şi invoca excepţii, în afara celor de ordine publică, dacă legea nu prevede altfel."
In calitate de petent, de unde stiu ca intampinarea a fost depusa de catre parat, la termen (25 de zile de la comunicarea cererii de chemare în judecată), in conditiile in care la dosar nu apare instiintarea catre parat, deci nu stiu cand acesta a primit cererea de chemare in judecata?
Cum argumentati afirmatia facuta: Admiterea unor astfel de actiuni in favoarea persoanelor vatamate prin infractiuni ar crea precedente periculoase.
De ce acțiunea în răspundere civilă delictuală, întemeiată pe art. 1349 din noul Cod civil (art. 998-999 din vechiul Cod civil), ÎN OPINIA DVS nu constituie o cale de atac eficientă pentru a denunța durata excesivă a procedurilor desfășurate în fața instanțelor penale sau civile.
Multumesc.

trandafir2 a scris:

Sa inteleg ca nu exista posibilitatea de solutionare a unei astfel de plangeri decat la CEDO? Multumesc.

Eu nu am spus asa ceva. Cine sau cei care au afirmat cele de mai sus, trebuie sa isi motiveze afirmatia.
Opinia mea sincera este ca discutia aceasta duce catre nimic (in afara de sperante incerte si deșarte).
Admiterea unor astfel de actiuni in favoarea persoanelor vatamate prin infractiuni ar crea precedente periculoase.

Sincer, nu mai retin, dar cu certitudine retin ca este de pe blogul unui avocat. Sa inteleg ca nu exista posibilitatea de solutionare a unei astfel de plangeri decat la CEDO? Multumesc.
Dreptul la un proces echitabil reprezintă unul dintre fundamentele unei societăţi democratice, iar durata excesivă a procedurilor judiciare reprezintă una dintre principalele cauze ale încălcării acestui drept. Dreptul părţilor la soluţionarea cauzei într-un termen rezonabil este consacrat de art. 21 din Constituţia României, precum şi de alte dispoziţii interne iar acțiunea în răspundere civilă delictuală, întemeiată pe art. 1349 din noul Cod civil (art. 998-999 din vechiul Cod civil), constituie o cale de atac eficientă pentru a denunța durata excesivă a procedurilor desfășurate în fața instanțelor penale sau civile.
Buna seara. Doresc sa deschid actiune separata in răspundere civilă delictuală prin care sa solicit repararea prejudiciului suferit ca urmare a unei fapte de malpraxis. Cererea o intemeiez pe dispoziţiile art. 1349 C. civ. şi pe cele ale art. 1357 şi urm. C. civ. SAU potrivit normelor din Titul xV al Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii?
Va multumesc pentru eventualele lamuriri.
Va multumesc!
Nu am primit un replay cu confirmarea primirii emailului. Este sufiecienta dovada emailului trimis de mine, din forderul Trimise?
Conform Art. 338 din Codul de procedura penala, procurorul este obligat să rezolve plângerea împotriva soluţiei de clasare sau renunţare la urmărirea penală în termen de cel mult 20 de zile DE LA PRIMIRE şi să comunice de îndată persoanei care a făcut plângerea un exemplar al ordonanţei.
Intrebare: la ce se refera exprimarea "de la primire", in cazul in care plângerea împotriva soluţiei de clasare sau renunţare la urmărirea penală a fost transmisa pe email-ul Parchetului de pe langa Tribunal?
Va multumesc
Buna ziua. Am cateva întrebari punctuale privind etapele ce trebuie parcurse:
1. pentru a formula acţiunea pentru repararea pagubei privind durata nerezonabila a procesului penal intai trebuie formulata la Judecatorie, plangerea privind durata procesului?
2. hotărârea instanţei de judecată privind durata procesului este definitiva? Unde mai poate fi atacată?
2. in cazul in care se confirma durata nerezonabila a procesului,
potrivit art 541 , alin (2) acţiunea pentru repararea pagubei poate fi introdusă în termen de 6 luni de la data rămânerii definitive a hotărârii instanţei de judecată?
3. instanta la care se adreseaza acţiunea pentru repararea pagubei este Tribunalul?
4. daca petentul are domiciliul in alta localitate decat cea in care s-a desfasurat procesul, toate actiunile se formuleaza institutiilor unde s-a judecat cauza?
Va multumesc!
Vă mulțumesc pentru răspuns.

Obiectul cauzei este contestaţia depusă de mine privind durata procesului (art.488 ind. 2 NCPP).