avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Activitate latka

Activitate latka

Pagina 110 din 1147
Puteți renunța la calitatea de membru în asociație oricând, nu va luați după ce spune unul sau altul, asocierea este liber consimtita. Problema ar fi ca nu rezolvați problema care va doare. Ca proprietar va trebui sa va conformati , indiferent ca sunteți sau nu membru. Numai în instanță puteti anula hotărârea Adunării Generale.

osorheanu@gmail.com a scris:

Buna Ziua Cum pot sa ies din asociatia de proprietri pentru ca au hotarat cheltuielile pe partile comune pe numar de apartamente nu pe cota indiviza, eu avand coia indiviza mica, Ce cheltuieli mai am? Ex salar presedimte si administrator?

O astfel de contravenție se va proba obligatoriu cu înregistrarea tehnică a evenimentului, daca faceți contestatie.Proba va arăta exact care e viteza. Din sancționarea cu 6 puncte amendă și 4 de penalizare și nesuspendarea permisului rezultă că valoarea de 35 km/h depasire e varianta corectă și 105 km/h sau limita de 50 km/h e greșită.

Eu va sfătuiesc sa nu faceți contestație, pierdeți timp și se va constata de către instanță doar o eroare materială și nu se va anula PV.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va opreste nimeni, dacă vecinul este de acord.

acest răspuns util
1. e mai dificil, trebuie sa desființați asociația de proprietari, în instanță, abia apoi puteți sa va auto-administrati conform prevederilor din Codul Civil. O persoană fizică din condominiu va încheia contract în nume propriu la utilitățile care erau contractate în numele asociației. Când vor exista neînțelegeri privind repartizarea lunară a cheltuielilorpe parte comună, sau chestiuni legate de plăti, întârzieri, se va rezolva prin instanță.

Soluția asta se practică, totuși, acolo unde utilitățile comune nu sunt, sau sunt foarte puține, condominiul nu e mare, oamenii sunt mai responsabili.
acest răspuns util
In localitatea în care am domiciliul nu există la nici un bloc asa ceva. Nu există sa pui 200 de legături montate până jos la electrovana. Secvential înseamnă să treci cu un singur cablu, în afara apartamentelor și sa se faca conexiune în paralel de la fiecare apartament.La electrovana ajung 2 fire. Dar nu e prevazut asa ceva de ANRE.

V-am dat link deja la actul normativ ANRE pe care-l știu. Dvs. trebuie sa prezentați unul din care sa reiasă ceea ce sustineti. Deocamdată nu ați prezentat .

Electrovana generală se poate pune cu senzori pe casa scării, unde este gaz. Doar dacă există scăpări pe acel spațiu, se va închide gazul general.Senzorul de apartament va închide doar electrovana corespunzătoare apartamentului respectiv.

Senzorii de gaz se montează doar pentru detecția scăpările de gaz, nu se montează pentru nici o alta calamitate, nu-s pentru inundații, pentru cutremure etc. Fiecare senzor va supraveghea și proteja împotriva acumulării de gaz doar spațiul în care e montat, nu are treabă cu alte spatii. Ce povești vor spune OE nu sunt suport tehnic și temei legal.

Liliana Gradinaru a scris:

Ba da, se conecteaza toate apartamentele (cate sunt, 10, 100, cate sunt) la o singura electrovana.

Răspuns la discuția Revizie instalatie gaze
Puteți face revizia cu orice firma autorizata ANRE. După revizie veți fi înregistrată la distribuitorul de gaze din zona, în baza de date, de către firma respectiva.
Presupun ca la cumparare locuință v-ați făcut contract pe numele dvs. la distribuitorul de gaz.
Toate elementele de distributie, chiar si pentru alimentarea celor din blocul in care locuiti sunt montate pe proprietatea dvs. Ati cerut vreun aviz ?Oricum, daca nu va convine situatia, faceti o reclamatie la Electrica Distributie [ link extern ] /
[ link extern ] /
Nu este nevoie de acordul asociatiei, distribuitorul de energie e proprietarul retelei si alege solutia tehnica cea mai convenabila lui.
Legea nu se aplica retroactiv. Daca persoanele care inchiriaza in regim hotelier au deja autorizatie de functionare, nu se mai cere vreun alt acord.
Contestati degeaba, sigur e publicat undeva acel HCL din 2019 , ce mentine prevederile HCL din 2018, dar modifica doar cuantumul amenzii. Aveti de platit in 15 zile jumatate din minim, adica 400 RON.
Daca nu o faceti acum si depuneti plingerea contraventionala, veti plati dupa proces amenda intreaga.