Plata amenzii la jumatate din minim se poate face doar in intervalul de 15 zile de la primire sau comunicare PV de contraventie. Dupa trecerea acestui interval amenda se va plati intreaga. Practic , parintii v-au facut un serviciu, daca in urma contestatiei ati cistigat procesul, banii se pot recupera, altfel, daca pierdeti, nu se mai poate plati la jumatate.
In principiu nu afecteaza cu nimic neplata de catre dvs. a amenzilor, ceea ce se itimpla cu taxele platite de parinti si obtinerea de aprobari si avize, dar cei de la DITL pot "inventa" tot felul de piedici, solutia nefiind avantajoasa, singura cale e sa dai functionarii respectivi in judecata la instantele de contencios administrativ. Nu cred ca parintii isi doresc asa ceva.
DoItWithRae a scris:
Nu ar fi nici o preblema asta, dar ultimele doua amenzi au fost achitate, desii nu ar fi trebuit sa primesc amenda, eu facand contestatie. Pana sa vina raspunsul la cele doua contestatii, ai mei au platit amenzile si din nou, m-au pus sa le dau banii. Intrebarea mea este in felul urmator: daca eu am o amenda, ei au de suferit in vreun fel, prin propriri sau sa fie blocati cu actele si documentele necesare casei pana ce se platesc amenzile? Nu gasesc nicaieri rezolvare acestei situatii, si eu nu cred ca amenzile mele, ii poate incurca pe ei. Ma poate lamurii cineva? Va multumesc!