avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Activitate latka

Activitate latka

Pagina 113 din 1147
Trebuie sa va recuperati permisul din Germania, in Romania nu puteti obtine permis decit daca-l predati pe cel german.
Răspuns la discuția Amenzi si parti implicate
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plata amenzii la jumatate din minim se poate face doar in intervalul de 15 zile de la primire sau comunicare PV de contraventie. Dupa trecerea acestui interval amenda se va plati intreaga. Practic , parintii v-au facut un serviciu, daca in urma contestatiei ati cistigat procesul, banii se pot recupera, altfel, daca pierdeti, nu se mai poate plati la jumatate.

In principiu nu afecteaza cu nimic neplata de catre dvs. a amenzilor, ceea ce se itimpla cu taxele platite de parinti si obtinerea de aprobari si avize, dar cei de la DITL pot "inventa" tot felul de piedici, solutia nefiind avantajoasa, singura cale e sa dai functionarii respectivi in judecata la instantele de contencios administrativ. Nu cred ca parintii isi doresc asa ceva.

DoItWithRae a scris:

Nu ar fi nici o preblema asta, dar ultimele doua amenzi au fost achitate, desii nu ar fi trebuit sa primesc amenda, eu facand contestatie. Pana sa vina raspunsul la cele doua contestatii, ai mei au platit amenzile si din nou, m-au pus sa le dau banii. Intrebarea mea este in felul urmator: daca eu am o amenda, ei au de suferit in vreun fel, prin propriri sau sa fie blocati cu actele si documentele necesare casei pana ce se platesc amenzile? Nu gasesc nicaieri rezolvare acestei situatii, si eu nu cred ca amenzile mele, ii poate incurca pe ei. Ma poate lamurii cineva? Va multumesc!

Articolul 36
Schimbarea destinației proprietății comune este permisă cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiții:
a) numai dacă prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalți coproprietari;
b) numai dacă prin aceasta nu se împiedică folosirea în condiții normale a condominiului de către toți proprietarii;
c) în baza acordului în scris al tuturor proprietarilor din condominiu;
d) după obținerea prealabilă a acordurilor, avizelor și autorizațiilor necesare prevăzute de legislația în vigoare, emise în condițiile legii de instituțiile/autoritățile abilitate în acest sens.
[ link extern ]
Care legislatie ? Treaba dvs., obligati-l pe chirias, daca asa credeti. Puneti-l la coasa, daca puteti.
Ati citat dintr-o publicatie obscura, care scrie tot felul de prostii,, va dau link la legea locuintei, care se refera la cu totul altceva :
[ link extern ]
Inchirierea e reglementata de Codul Civil - contractul de locatiune (cap. V):
[ link extern ] /
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-am explicat anterior, nu am de unde sa stiu ce document ( ca a fost sau nu AG) a stat la baza, aveti posibilitatea sa contestati la presedintele de asociatie lista lunara, conform art. 29 din legea 196/2018, daca nu va raspunde sau raspunsul va nemultumeste, puteti reclama presedintele de asociatie si Cex la primarie conform art. 102 alin 1 litera e, pentru depasirea atributiunilor si daca nu se intimpla nimic tot in instanta trebuie sa ajungeti. Nu puteti refuza pur si simplu., veti ajunge cu datorii si penalitati.
Raspunsul dat anterior ramine valabil, daca nu sunteti proprietar, nu puteti sa va amestecati decit in cazul in care aveti procura notariala sa-l reprezentati.
Bineinteles ca e prevazut de lege (codul civil) asa ca doar proprietarul este responsabil de intretinerea partilor comune, chiriasul are contract doar pentru locuinta si raspunde de ce e in interiorul ei , el doar asta a inchiriat ("sunt în sarcina locatarului reparaţiile locative, a căror necesitate rezultă din folosinţa obişnuită a bunului.")
[ link extern ]
[ link extern ]
Trebuie sa va adresati politiei, cea pe care ati omis-o initial.Veti fi amendat pentru nedeclarare la timp, dar se va cerceta vinovatia in acest caz de accident.
Da, daca s-a hotarit acea lucrare, conform art. 51 din legea 196/2018 (majoritate de minim 2/3 din numarul total al proprietarilor), puteti fi pus la plata. Detineti si dvs. o cota din acea parte comuna - sistemul de supraveghere video si participati la plata cheltuielilor de intretinere. Daca nu doriti, nu puteti sa faceti asta decit prin instanta, prin anularea acelei hotariri AG, daca nu s-a respectat legea.
Ca proprietar, ce detine in proprietate si parti comune, puteti sa le transmiteti chiar si in scris acest lucru, sa elibereze acel parti comune de tot felul de obiecte, pentru ca ei au inchiriat doar locuinta. Altfel, dvs. si vecinii va vedeti obligat sa evacuati acele lucruri (nu sa le aruncat, ci doar sa le adunati si sa le depozitati intr-un alt loc, in siguranta).