avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Activitate latka

Activitate latka

Pagina 122 din 1149
Da, va puteți alege cu dosar penal.

Da, pentru ca momentul achiziției este ulterior datei exacte a contravenției. O rovinieta se poate achiziționa și online.

Ionescu15 a scris:

Dacă trec pe lângă o camera CNAIR și plătesc rovinieta in primul oraș care urmează voi fi amendat ?

1.Este extrem de clar, dvs. nu aveți încă drept de circulație cu acel permis, mai aveți o condiție de indeplinit. Altfel vi l-ar fi expediat prin servicii de curierat.
2. În România, și nu numai, dovada dreptului de circulație se face cu prezentarea permisului, fie el și de UK, sau altă țară. Nu există dovezi "alternative".

Raduclara2022 a scris:

Chiar nu știu la cine să mă informez
Primesc fel și fel de răspunsuri diferite
Mulțumesc frumos pentru timpul acordat !
Mi-ar fi de mare folos ,un răspuns clar !
Mulțumesc !

Adică o copie după permis nu are nici o valoare , nu tine loc de permis. Așa că ridicați-vă permisul, dacă nu mai e suspendat, ca să puteți circula legal. Ce altă dovadă credeți ca obțineți ?

Raduclara2022 a scris:

Cum adică copia nu este dovadă ? Dar nu ați răspuns la întrebarea mea.

Nu trebuie sa mai faceți nici o cerere, aia se face pentru reducere, dar aici nu e cazul. Mergeți și vă ridicați permisul după 90 de zile.

danuta33 a scris:

Bună ziua!Permis suspendat pentru 90 de zile(alcoolemie 0.35 în aerul expirat).Am susținut examenul (admis).Trebuie sa fac cerere pt a nu se mai adauga cele 30 de zile (90+30),sau pot merge cu dovada după ce se împlinesc cele 90 de zile ,sa imi ridic permisul?

Nu există sa faceți dovada cu o copie, doar permisul e acceptat.

În primă fază vedeți ce scrie în contractul de închiriere a spațiului, proprietarul are obligații legate de listele de întreținere, conform legii, dvs. doar ce scrie în contractul de închiriere. Dar sa presupunem ca v-ati asumat plata cheltuielilor de întreținere.

Dvs. aveți dreptate, în principiu, dar conform legii 196/2018 trebuie sa încheiați o convenție legată doar de cheltuielile de întreținere ce se repartizează pe număr de persoane, de obicei e energia electrică pe parte comună.

Restul cheltuielilor de întreținere nu sunteți obligat să le plătiți, mai ales ca sunt părți comune la care nu aveți folosință. Problema e ca, dacă asociația vi le-a afișat deja pe listă trebuie sa procedați conform art. 28 din legea 196/2018 și sa le contestați în scris. Indiferent de ce va răspunde președintele de asociatie, cel mai probabil veți ajunge în instanță pentru a obliga la restituirea sumelor ilegal impuse și obligarea asociației sa va calculeze corect. Angajați un avocat.

Până atunci însă, sunteți bun de plată.

catalingeek a scris:

Buna ziua,
Am inchiriat un spatiu comercial la parterul unui bloc. Propietarul este o persoana fizica si nu are domiciliul in acelasi imobil. Spatiul comercial are intrarea pe o parte a blocului iar locatarii au intrarea in scara pe partea cealalta. Prin urmare niciun angajat al spatiului comercial nu foloseste scara, curatenia facuta pe scara, iluminat, liftul, etc. Asociatia de propietari ne-a trecut la intretinere un numar de 4 persoane, cate lucreaza in acel spatiu comercial.

Este normal sa ne treaca la intretinere un numar de 4 persoane?

Cu ce vă putem ajuta ? Nu aveți deocamdată nici o problemă. Faceți lucrarea și gata, nu controlează nimeni ce e în casa ta, doar proprietarul e răspunzător. E instalație de utilizare proprie, poți s-o faci și singur.
Nu mai puteți face absolut nimic, legea e clară. Veți avea suspendare completa.
Prima data veți primi o comunicare, pentru a trimite datele soferului vinovat, în conformitate cu art. 39 din Oug 195/2002. Dacă le dați vi se va întocmi PV de contravenție pentru fapta respectivă. Dacă nu le dați, vi se va întocmi un alt PV de contravenție, pentru necomunicare date. Amenda e apx. 1500 RON și nu se poate plăti la jumătate.