avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Salut ieșeam azi de pe o strada unde aveam interzis ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Salut ieșeam azi de pe o strada unde aveam interzis excepție ...

Salut ieșeam azi de pe o strada unde aveam interzis excepție făcând persoanele riverane, trec de semnul de stop și trage o mașină de locala lângă mine și ma întreabă dacă locuiesc în zona și zic ca da, deșii nu era adevărat și mi-a zis sa opresc și i-am zis ca nu ai dreptul sa ma oprești, a zis sa opresc iar și am plecat și nu s-au luat după mine, întrebarea e acum ce risc și cum ma pot apăra? Și cum constata el ca am întrat pe interzis dacă ma surprins după semnul interzis ?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 17:20, 25 Iunie 2024
Dupa numarl masinii va identifica, ca nu locuiti in zona, Nu va oprea daca nu vedea ca iesiti pe interzis. Posibil sa aiba si o poza. Politia locala are atributii in domeniul circulatiei. Veti primi acasa, instiintare sa va prezentati la sediul politiei locale. Daca nu va prezentati primiti PV de contraventie prin posta.
Prima data veți primi o comunicare, pentru a trimite datele soferului vinovat, în conformitate cu art. 39 din Oug 195/2002. Dacă le dați vi se va întocmi PV de contravenție pentru fapta respectivă. Dacă nu le dați, vi se va întocmi un alt PV de contravenție, pentru necomunicare date. Amenda e apx. 1500 RON și nu se poate plăti la jumătate.

In primul rand trebuie sa aveti grija cu cei de la politia locala. Daca va zic sa opriti, asta ar trebui sa faceti. Vedeti in link ce se poate intampla cu cei care refuza.
[ link extern ]
In al doilea rand probabil ca exista si camere de filmat in zona, asa ca fapta e usor de dovedit.

~ final discuție ~