avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Activitate latka

Activitate latka

Pagina 135 din 1149
Ce intelegeti dvs. prin negociere ? Taxa aceea o considerati legala ?

Din punctul meu de vedere acel acord trebuie sa contina doar modalitatea prin care persoanele ce vor inchiria proprietatea respectica vor fi "convinse" de proprietar sa respecte regulamentul condominiului. Altceva nu e necesar, la proprietate care e in condominiu pot locui persoane care trebuie sa faca exact acelasi lucru, dar nu sunt turisti, ci rude, prieteni, etc. Acolo se cere vreun acord ? Se negociaza ceva ?

Articolul 30
(1) Proprietarii din condominii au obligația să notifice președintelui orice schimbare intervenită în structura și numărul membrilor familiei prin deces, căsătorii sau nașteri, persoanele luate în spațiu, precum și locatarii/comodatarii ca urmare a închirierii sau a împrumutării locuinței.
(2) Notificarea prevăzută la alin. (1) se face în scris în termen de 10 zile de la schimbarea intervenită, de la luarea în spațiu, respectiv de la semnarea contractului de închiriere/comodat.

Blocul nu devine hotel din momentul in care unele proprietati isi schimba regimul de locuire.
E greseala dvs., daca nu erati sigur de lizibilitate, trebuia sa o achitati la primaria de care apartineti. Acolo persoana care incasa banii si elibera chitanta ar fi vazut sau nu cum sta treaba si greseala ar fi fost a ei. Atunci nu aveati nici o problema.
La minim sunt 9 puncte amenda, deci 165 x 9 = 1485 RON, la jumatate rezulta 742,5 RON, atit ati fi avut de platit.

Dar nu e specificata nici o taxa de imbunatatire confort, acordul proprietarilor cu care se invecineaza exista deja.
Răspuns la discuția culoare vopsea teava gaze
Pe proprietatea dvs. individuala puteti vopsi in orice culoare, retelele de gaz folosesc aceasta culoare, ca marcaj distinctiv pentru aceasta utilitate. Sunt si tevi negre de transport gaze, dar tot au o dunga de culoare galbena, care sa indice apartenenta. E foarte utila treaba mai ales cind se fac lucrari de reparatii pe retele ingropate si cel care lucreaza acolo trebuie sa stie ce tevi, cabluri ale cui sunt.
Cornel Vasile a scris:

Topicul era despre plata impozitelor si nu despre negociere

Exact, despre asta am scris, ca impozitul nu are ce cauta pe listele de plata lunare. Asta e subiectul, am presupus ca e repartizat pe lista de cheltuieli lunare, din moment ce utilizatorul ce a deschis subiectul il pomeneste , nu scrie de salariu.

Si nu mai invocati textul art.85, atat timp cat legea nu distinge ..principiile de drept se aplica in toate domeniile, incluisv asupra legii invocate de dvs., iar contractul este legea partilor.

In legea 196/2018 e scris la art. 85 ca repartitia salariilor si indemnizatiilor se face pe CPI, despre impozit, drept cheltuiala separata, nu scrie. Salariul /ibdemnizatia se plateste conform unui contract negociat. Principiul de drept se aplica desigur, nu putem presupune ca e salariu net/brut, daca nu stim ce scrie in cpntractul de mandat.

Asadar, presedintele presteaza o activitate in baza unui contract de mandat care cuprinde dreptuirle si obligatiile partilor. Stabilirea unei remuneratii fara incheierea unui contract ridica semne de intrebare !!!.

Da, nu v-am contrazis pe tema asta, nu stiu ce contract are.

Ar fi cazul, sa inchidem acest topic , intrucat se indeparteaza de la subiectul initial .

Puteti si asta, oricum informatiile despre subiect nu sunt foarte clare..
Cititi cu mai multa atentie, am scris cu totul altceva.

Am subliniat doar faptul ca nu poti trece impozitul pe lista de cheltuieli lunare, din moment ce hotarrea AG nu specifica exact ca indemnizatiile sunt nete.

In legea 196/2018 nu se specifica la art. 85 ca e vorba de salarii/indemnizatii nete. Iar in Romania , ca regula (CIM) se negociaza un salariu de baza, la care se adauga alte venituri din sporuri, prime etc.
E o discutie inutila, din moment ce nici dvs. , nici prietena de grup nu aratati vreun temei legal la "taxa e perfect legala ".
Ca se intimpla ca ilegalitatea sa fie in mai multe asociatii e o rusine, nu e argument.
Eu v-am dat temeiul legal al faptului ca hotarirea AG respectiva e ilegala, daca nu aveti argumente contrare, nu mai induceti nici dvs. utilizatoarea care a deschis toppicul si pe altii in eroare. Nu poti sa impui taxe unei proprietati individuale si, mai ales, pe lista lunara de cheltuieli de intretinere afisate.
Le reiau (toate sunt din legea 196/2018):
1.Secţiunea 1 Definiții
Articolul 2
În sensul prezentei legi, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații:
......................
d) asociație de proprietari - formă de asociere autonomă și fără scop lucrativ a proprietarilor dintr-un condominiu, având ca scop administrarea, exploatarea, întreținerea, repararea, reabilitarea și modernizarea proprietății comune, menținerea în stare bună a imobilului, respectarea drepturilor și asumarea obligațiilor de către toți proprietarii;

Articolul 75
(3) Asociația de proprietari are obligația de a respecta prevederile legale privind modul de repartizare a cheltuielilor comune, în caz contrar hotărârile luate de adunarea generală a proprietarilor cu încălcarea acestor dispoziții sunt nule de drept.

Articolul 52
(1) Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociației de proprietari ori este de natură să prejudicieze interesele proprietarilor, aceștia sau orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său pot/poate ataca în justiție respectiva hotărâre.
(2) Acționarea în justiție în conformitate cu prevederile alin. (1) nu întrerupe executarea hotărârii decât în cazul în care instanța dispune suspendarea acesteia.

Deci persoana care a deschis acest subiect poate cere instantei constatarea nulitatii din oficiu a acelei hotariri, care incalca art. 75 alin 3 din lege, inventind alt gen de cheltuieli, care nu e decit pentru un singur proprietar si nu are ca scop intretinerea, exploatarea sau repararea proprietatii comune.

Prin urmare sunteti rugat si dvs. sa lasati basmele deoparte, despre ce ilegalitati faceti dvs. prin asociatie, nu sunt temei legal.
1 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aceleași povești nemuritoare despre ce "vrăji" mai fac unii functionari de prin asociatii.

Legea e clară, orice hotărâre AG se poate referi doar la proprietatea comuna, nu sa taxeze proprietăți individuale.

Nu mai induceți în eroare utilizatorii !

Asociația nu poate da legal amenzi, ca nu e agent constatator, Asociația nu poate pune taxe, ca nu e guvern.

Nivea a scris:

povești

Nu este o taxa legală, mai ales ca va e cerută doar dvs. și nu are legătură cu proprietatea comuna, dar nu puteți scăpa de ea (acum o plătiți), până nu dați în judecată asociația pentru anularea acelei hotărâri ilegale și restituirea sumelor ilegal încasate .

Angajați un avocat și cereți instanței ca intimatul, asociația, să vă plătească și cheltuieli de judecată.

Temeiul legal al cererii dvs. de chemare în judecată e art. 52 alin 1 din legea 196/2018.

1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și după dvs. cine plătește ? Statului mă refer. Contabilul, că de aia e angajat.
Proprietarii nu au treabă cu impozitul, pe lista de cheltuieli lunare.