avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Activitate latka

Activitate latka

Pagina 52 din 1140
Va despagubeste, daca dovediti ca ati facut sesizari scrise catre asociatie, pentru reparatii, parte comuna, si nu s-a intimplat nimic. Se va indrepta impotriva asociatiei.
Consultati un avocat din Germania, aici se discuta codul rutier din Romania.
Capitolul IV Încetarea destinației folosinței comune pentru părțile comune din condominiu
Articolul 43
(1) Părțile comune pot fi atribuite proprietarilor în folosință exclusivă numai dacă prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalți proprietari.
(2) Hotărârea de atribuire în folosință exclusivă se adoptă cu acordul tuturor proprietarilor din condominiu și ai cotelor-părți indivize.
(3) Atribuirea în folosință exclusivă se face în baza unui contract încheiat între asociația de proprietari și proprietarul căruia i se atribuie în folosință exclusivă partea de proprietate comună.
(4) Contractul prevăzut la alin. (3) se încheie pe o perioadă de maximum 12 luni și poate fi reînnoit numai cu acordul ambelor părți și cu respectarea prevederilor prezentei legi.
(5) Veniturile obținute din atribuirea părților comune în folosință exclusivă respectă prevederile art. 70 din prezenta lege.
[ link extern ]
Pentru toate, 6 luni de la data savarsirii e termenul de prescriere. Asta pentru întocmire PV de contravenție. Mai sunt maxim 2 luni pentru comunicare


ionelia@eurom.ro a scris:

Buna ziua, pentru ce sanctiuni contabile si fiscale se aplica amenzi doar 6 luni de la data incalcarii prevederilor contabile sau fiscale, cf OG 2?!

Nu se poate, mai ales ca are nevoie de dosarul medical, care se face în unități autorizate. Îl va schimba când revine în țară.

iuliansere a scris:

Buna ziua. Va rog să mă ajutați cu un sfat. Copilul plecat în Asia cu jobul și la sfârșitul lunii trecute ia expirat permisul de conducere. Nu poate veni în tara pentru al schimba. Exista o posibilitate pentru a face o solicitare aici în tara pentru al schimba? Mulțumesc! Cei de la permise nu răspund la telefon!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă mai și citeati legea la care ați pus link, legea 121/2019 ați fi observat ca nu se aplica în cazul acesta. Scrie pe la început. Nu are ce acțiune să deschidă în instanță , darămite sa expertizeze ceva.
Nu are aceasta obligatie.
Daca aveti martor si politia nu are proba video care sa dovedeasca altfel, atunci aveti sanse.
Răspuns la discuția Prescriere amenzi de circulatie
Art 215 cod procedură fiscală:

Începerea termenului de prescripție

(1) Dreptul organului de executare silită de a cere executarea silită a creanțelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naștere acest drept.
(2) Termenul de prescripție prevăzut la alin. (1) se aplică și creanțelor provenind din amenzi contravenționale.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Da, asa prevede legea, ca acea transa lunara sa fie afisata, fiecaruia, pe lista lunara de cheltuieli de intretinere.
2. Legea 196/2018 spune la art. 71 ca "Comitetul executiv fundamenteaza si prezinta adunarii generale suma anuala necesara pentru constituirea sau completarea fondului de reparatii, care se alimenteaza in avans, in transe lunare egale, prevazute in lista de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari."
Asta ar insemna ca trebuie sa existe un plan de a repara CEVA, lucru ce trebuie afisat si adus la cunostinta proprietarilor. Sa zicem ca ati "ratat" afisarea acelui scop, atunci utilizati prevederile art. 28 din aceeasi lege si cereti, in scris, presedintelui de asociatie copii dupa documentele care informeaza despre acea fundamentare a FR.
3. Asta reiese din art. 71, daca exista o fundamentare, atunci trebuie sa existe si o suma de strins.

Daca nu sunteti multumita de raspunsuri, puteti utiliza prevederile art. 52 :
Articolul 52 (1)Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legii, statutului sau acordului de asociere a asociatiei de proprietari ori este de natura sa prejudicieze interesele proprietarilor, acestia sau orice persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau pot/poate ataca in justitie respectiva hotarare.
(2)Actionarea in justitie in conformitate cu prevederile alin. (1) nu intrerupe executarea hotararii decat in cazul in care instanta dispune suspendarea acesteia.

Veti plati pina obtineti in instanta o hotarire favorabila. Aliati-va si cu alti proprietari pentru reusita, angajati un avoxat.