avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1405 soluții astăzi
Forum Activitate latka

Activitate latka

Pagina 54 din 1140
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineînțeles că pot diferi cele două hotărâri. Nu e nimic pe scurt, va fi un alt complet de judecată la apel.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, va fi informat, dar, sincer nu știu ce se va intimpla. Veți descoperi singur.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Depinde de instanță. Pentru cea care va judeca plângerea contravențională e necesară și suficienta argumentația legată de faptul că deficienta minoră a sistemului de iluminat nu este sancționată de OUG 195/2002 cu reținerea certificatului de inmatriculare și o astfel de amendă, din moment ce în regulamentul de aplicare este justificata chiar și în circulația pe timp de noapte dreptul de a circula cu deficiente mult mai mari , în anumite condiții prevazute la art.114 alin4.

În instantele de contencios administrativ ați putea menționa experienta anterioară, dar accentul va trebui sa cadă pe demonstrarea , în drept, a abuzului, nu pe speculații.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plătiți acum jumătate din minim, vă puteți recupera banii în cazul câștigării procesului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iar pentru abuz trebuie sa ajungeți în instanțele de contencios administrativ, angajați un avocat, pentru despăgubiri.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Până la instanță trebuie sa va gândiți ca plângerea contravențională nu va restituie talonul. Doar vă ajută, în caz de câștig să anulați PV și implicit amenda.Pentru restituire talon va trebuie o vizita la RAR.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va puteti apara in instanta invocund art. 114 alin 4 din regulamentul de aplicare a OUG 195/2002.
Daca este permis noaptea ca un autovehicul sa circule, daca functioneaza, minimal, pe partea stinga fata becul pe faza scurta si pe spate macar o lumina de pozitie, atunci rezulta ca un bec ars de la numar nu are cum sa fie o deficienta majora si cereti anularea PV de contraventie.

Din articol este evident ca un autovehicul poate circula cu anumite deficiente pe sistemul de iluminare si semnalizare chiar si noaptea.

Articolul 114
(4) Pe timpul nopții sau în condiții de vizibilitate redusă autovehiculele, tractoarele agricole sau forestiere ori remorcile cu deficiențe la sistemul de iluminare și semnalizare luminoasă nu pot fi conduse sau remorcate fără a avea în funcțiune pe partea stânga, în față o lumină de întâlnire și în spate una de poziție.
[ link extern ]
Faceti o reclamatie la primarie, e o greseala la trasare. Nu aveti voie sa treceti peste ea, pina nu se remediaza.
Cel mai simplu e sa cereti date despre cum vi s-a calculat acea suma celor de la asociatie sau de la firma care face calculul, daca exista asa ceva in procesul de repartitie a consumului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate trimite o poza cu acei contori (de catre proprietar), unde se vad toate datele, atunci cind citeste si firma. Asa ca nu e nici un cost.
Trimiterea datelor se poate face catre asociatie, ea e titulara de contract.
Firma cu cititul nu are nici un contract cu proprietarul respectiv.

In plus, legea 196/2018 nu impune nici o obligativitate pentru detinerea de apometre radio, zice sa ai apometre, Asociatia nu poate emite legi si nici lua hotariri ce contravin legilor.