avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1438 soluții astăzi
Forum Activitate latka

Activitate latka

Pagina 77 din 1145
Link-ul pe care l-ați postat arată exact același lucru, ca nu aveți dreptul la reducere conform art. 104 alin. 2 pct. b.
Contravenția săvârșită de dvs. o găsiți la art. 102 alin. 4, din OUG 195/2002.
V-am dat deja link.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform art. 104 alin 2 din OUG 195/2002, nu aveti aceasta posibilitate., ati savirsit o contraventie de la 102 alin 4.
[ link extern ]
In principiu da, puteti invoca art. 3.5.1 din NML 021-05 :
3.5.1. Înregistrările efectuate trebuie să cuprindă cel puțin următoarele:
- data și ora la care a fost efectuată măsurarea;
- valoarea vitezei măsurate;
- imaginea autovehiculului, din care să poată fi pus în evidență numărul de înmatriculare al acestuia.
[ link extern ]

Depinde si ce apare in continuare pe filmare, mai ales daca apar mai multe autovehicule dupa aceea. Cui i se poate asocia acea viteza ?
In caz de accident, culpa comuna e cam greu de stabilit, nu aveti cum proba depasirea limitei de viteza de catre cel ce venea din spate. Asa ca va ramine neacordarea de prioritate, de catre dvs.

Ovi_Dell a scris:

[ Am vrut doar să știu pentru mine dacă vina îmi aparține sau nu în totalitate.

Nu s-a abrogat, exista in lege :
[ link extern ]

Articolul 6
În sensul prezentei ordonanțe de urgență, expresiile și termenii de mai jos au următorul înțeles:
1. acordare a priorității - obligația oricărui participant la trafic de a nu își continua deplasarea sau de a nu efectua orice altă manevră, dacă prin acestea îi obliga pe ceilalți participanți la trafic care au prioritate de trecere să își modifice brusc direcția sau viteza de deplasare ori să oprească;
[ link extern ]
Nu prea aveti sanse, sunt niste reguli AACR, mai ales daca ati filmat si nu aveti inregistrare :
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]

valeriuvaly a scris:

Buna ziua, am ridicat drona ( DJI MINI 4 PRO de 249 grame ) si am filmat pe 24 ianuarie 2025 la evenimentul de langa parcul Tineretului, Jandarmeria ma amendat cu 15000 lei ca nu am aprobare de la MAPN. Am sansa sa anulez amenda ?

Amenda o platiti la primaria din sectorul unde domiciliati.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vi se poate suspenda pe 60 de zile conform art. 101/3/g din OUG 195/2002.
[ link extern ]
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista in lege vreo astfel de procedura.
Obtineti de la RAR o dovada scrisa ca certificatul de inmatriculare arata impecabil, ca sa va recuperati documentul.
Articolul 112
(4) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare, cu excepția celor care nu corespund standardelor, se restituie proprietarului, utilizatorului vehiculului sau reprezentantului convențional al acestora de către poliția rutieră, la prezentarea de către acesta a dovezii încetării motivului pentru care documentul a fost reținut, în condițiile prevăzute în regulament, precum și la încetarea suspendării înmatriculării vehiculului.
[ link extern ]
Daca sunteti convins ca a fost un abuz, va angajati un avocat si dati in judecata functionarul (politistul) respectiv, la instantele de contencios adiministrativ.
[ link extern ]
rosu gheorghe a scris:

Lasand la o parte istorioara, pe mine ma intereseaza daca pot merge la Politie, cu un certificat de grefa de la Judecatorie, sa-mi ridic certificatul pana la inchiderea procesului?