Buna ziua,
Daca intr-un dosar de executare, executorul a organizat a doua licitatie dupa 72 zile de la prima licitatie fara sa respecte prevederile art. 846 alin. (8) NCPC ( In cazul in care nu este oferit nici pretul la care imobilul a fost evaluat, vanzarea se va amana la un alt termen, de cel mult 30 de zile.....) constituie motiv de admitere a unei contestatii si anularea tuturor actelor intocmite dupa prima licitatie? Eu am calitatea de adjudecatar in acest caz iar contestatia a depus-o debitorul, nu creditorul. Acest lucru l-am observat eu, studiind dosarul de executare si cand mi-am intrebat avocatul mi-a spus sa nu ma ingrijorez pt ca nu este de natura de a prejudicia in vreun fel debitorul. Acum mie imi e frica ca dupa 1 an de proces sa nu ma trezesc ca pierd. Doresc aceasta lamurire pentru linistea mea. Va multumesc pentru un eventualele raspunsuri.
Buna ziua,
Am adjudecat pe 19.01.2017 un imobil executat silit, in urma unei licitatii. Pe 02.02.2017 debitorul a depus contestatie. Am trei intrebari la care sper sa ma ajutati gasesc raspunsuri:
1.Avand in vedere ca impotriva bancii este formulata contestatia pot sa cer de la judecatorie o copie a contestatiei si a actelor depuse de debitor? Pe portalul instantelor nu apare si numele meu ca parte in proces si vreau sa vad ce anume contesta el. 2.Deasemenea imi vor da copie si a intampinarii depuse de banca, cand o vor depune?
3.Daca executarea silita a fost admisa de catre instanta pe 18.09.2015,iar executorul a inceput dosarul de executare pe 14.01.2016, contestatia se va judeca dupa forma actualizata la zi a Codului de Procedura Civila ?
Multumesc