avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Activitate eral2016

Activitate eral2016

Buna ziua,

Recent am solicitat mutarea unui contract de internet la o noua adresa unde nu exista la momentul actual retea de internet. In vecinătatea locuinței. Cei de la Digi mi-au oferit ca solutie extinderea retelei pe banii nostri. Sunt curioasa daca este normal asa ceva. In zona suntem 3 familii care doresc internet de la ei.
Buna ziua,

Acum o luna m-am angajat ca asistent manager la o companie nou infiintata. La semnarea contractului mi s-au explicat atribuțiile pe care le voi avea in companie cu care am fost deacord si care se regasesc in fisa postului. In ultimele 2 saptamani mi s-au adaugat atribuții ce nu tin de fisa postului si cu care nu am fost deacord, mai exact atributii ce tin de vanzare si de apelarea potentialilor clienti. Inca de la inceput mi-am exprimat nemultumierea, dar mi s-a spus ca va trebui sa le fac. De asemenea, zilele trecute am aflat ca nu mi-au fost platite contributiile la Casa de Asigurari de Sanatate desi salariul mi-a fost virat in cont in data de 6 martie.
As vrea sa stiu daca pot face plangere la ITM pentru ambele situatii (adaugarea de atributii ce nu tin de fisa postului si neplata contributiilor) sau va trebui sa fac plangere separata la ANAF.

Va multumesc
Buna ziua,
Doresc sa infiintez o pensiune canina si as vrea sa stiu ce legi sunt in vigoare si care ar fi pasii legali pentru a face acest lucru.

Multumesc.
Vă mulțumesc pentru răspunsuri.
Bună ziua,
În luna decembrie 2016 m-am angajat ca agent imobiliar la o firma din Cluj Napoca cu program part-time, fiind în același timp studentă la Universitate . În contractul semnat se precizează că trebuie să lucrez 2 ore pe zi fiind plătită pentru această activitate cu suma de 315 de lei pe lună. În realitate, programul de lucru este de 8 ore și chiar peste, cerându-mi-se să fac 8 vizionări pe zi, adică munca unui agent imobiliar cu experiență, iar salariul luat este de 500 lei pentru cele 8 ore plus de munca. Mai mult, la semnarea contractului – fapt precizat și în anunțul de angajare - mi s-a spus că voi primi, pentru buna desfășurare a activității, mașină de servici și aparat foto. În fapt, deplasările în interes de serviciu le fac cu mijloacele de transport în comun – e drept, cu abonamentul decontat de firmă – iar fotografiile imobilelor le fac cu telefonul personal.
Plus de asta, deși îi anunț din timp de diferitele activități pe care sunt nevoită să le întreprind la facultate (examene, discuții cu profesorii) îmi sunt ignorate cerințele și îmi sunt programate diverse activități în interes de servici în perioada în care eu ar trebui să fiu la facultate.
Contractul de muncă a fost semnat cu o perioadă de proba de 90 de zile. Aș dori să știu dacă depun notificarea de încetare a contractului de muncă înainte de ziua de salariu voi mai primi salariu aferent ultimei luni de munca și dacă, în situația prezentată, se poate face o reclamație la ITM.

Vă multumesc.