avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nerespectare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nerespectare contract de munca

Buna ziua,

Acum o luna m-am angajat ca asistent manager la o companie nou infiintata. La semnarea contractului mi s-au explicat atribuțiile pe care le voi avea in companie cu care am fost deacord si care se regasesc in fisa postului. In ultimele 2 saptamani mi s-au adaugat atribuții ce nu tin de fisa postului si cu care nu am fost deacord, mai exact atributii ce tin de vanzare si de apelarea potentialilor clienti. Inca de la inceput mi-am exprimat nemultumierea, dar mi s-a spus ca va trebui sa le fac. De asemenea, zilele trecute am aflat ca nu mi-au fost platite contributiile la Casa de Asigurari de Sanatate desi salariul mi-a fost virat in cont in data de 6 martie.
As vrea sa stiu daca pot face plangere la ITM pentru ambele situatii (adaugarea de atributii ce nu tin de fisa postului si neplata contributiilor) sau va trebui sa fac plangere separata la ANAF.

Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2020
eral2016, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:06, 17 Martie 2020
1. Art. 40 C,mun.
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
.....
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
....

art.175 C.mun.
(1) Angajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor in toate aspectele legate de munca.
....

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

2. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul financiar-contabil - neplata contributiilor - poate fi sesizata ANAF-ului.

3. Chiar daca depuneti sesizari , acestea poate nu vor fi luate serios in considerare avand in vedere starea de urgenta decretata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare contract de munca Dumix1991 Dumix1991 Lucrez casier la mega image am c.i.m pe funcția de casier iar seful ma pune sa prestez munca de lucrător comercial(adică sa asez marfă pe rafturi si ... (vezi toată discuția)
Cine poate trage la răspundere! firme private daca nu respectă ... Babic@ Babic@ Cine poate trage la răspundere! Firme private daca nu respectă norme de muncă și salarizare??? (vezi toată discuția)
Unde se termina cat poate munci o menajera in 4 ore si unde incepe abuzul dorina59 dorina59 fisa postului unei menajere la o firma care detine mai multe etaje ,cu pereti de sticla intre birouri ,splat podele ,sters geamuri si pereti de sticla ,sters ... (vezi toată discuția)