avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Activitate Bubbles2017

Activitate Bubbles2017

Buna ziua ! In primul rand imi doresc un raspuns avizat de la un avocat . Va rog sa imi raspundeti la urmatoarele neclaritatii : Am inteles ca o mama singura are prioritate la inscrierea copilului la cresa/gradinita .M-au refuzat pe motiv ca nu am un loc de munca ,am motivat spunand ca tocmai de asta doresc sa il inscriu ca sa imi gasesc un loc de munca neavand cu cine sa il las in grija si nici banii de bona sau gradinita privata . Exista o lege in acest sens care sa ma ajute sa obtin un loc la cresa fara sa mi se taie elanul cei de la primarie motivand din punctul meu de vedere nejustificat avand in vedere situatia mea actuala . Va multumesc !
Buna seara ! Rog un raspuns pentru urmatoarea intrebare : In dosarul pentru alocatie monoparentala mi sa cerut un extras de venit de la banca cu suma care mi se vireaza de catre tatal copilului mai exact pensia alimentara ( noi fiind despartiti ,eu cresc copilul singura ) justificand faptul ca este necesar sa demonstrez ce venituri am si sa nu depasesc suma maxima care se acorda pentru famiile monoparentale dar pentru ca se numeste "alocatie de sustinere' as vrea sa stiu ce legatura are pensia alimentara cu aceasta alocatie.Din cate stiu indemnizatie ,alocatie si pensia alimentara sunt veniturile copilului . Ma poate lamuri cineva ? Va multumesc anticipat !
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
againstPAS : Nu este cazul la mine ba mai mult eu insist sa vina ,ma rog de el. Stiu ce inseamna sa cresti fara tata si nu vreau sa fie si copilul meu afectat cum am fost eu . Chiar as fii fericita sa aiba o relatie armonioasa tata-fiu chit ca tatal lui ma ranit foarte mult dar asta e alta poveste.Copilul nu are nici-o vina si am inteles asta. Niciodata nu i-am interzis sa vina la copil ,mereu a avut usa deschisa .
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Martonze -Exact ! Eu stau 24 din 24 cu copilul ,momentan sunt in ccc.Si cred ca orice mama stie despre ce vorbesc ,cat de greu e sa fii parinte singur. In schimb acesti numiti tatici vin cand vor ,cum vor si au drepturi in schimb obligati zero caci nu-i asa legea ii protejeaza.Sa nu mai spun de pensia alimentara care e 25 % si de mamicile care stau in chirie. Sunt multe de spus ,insa orice as spune nu voi putea schimba eu legea pentru mame . Viata e nedreapta si asa a fost dintodeauna.
againstPAS- Ce vina am eu ca tatal e instabil ? Sunt saptamani cand nu vine deloc,sunt zile in care sta pe telefon si ignora copilul ,sunt zile cand spune ca vine si nu se mai prezinta . Tot ce am spus este real si nu am interes sa mint . Vreau sa stiu ce cosecinte are situatia in care tatal are program de vizita si nu il respecta ?
Va spun sincer si chiar daca nu pot demonstra pe acest site cu fapte dar eu de cand m-am despartit de tatal copilului am insistat sa vina sa isi vada copilul.Mereu am incurajat relatia tata-fiu de mic si am explicat ca este foarte important sa isi petreaca timp cu copilul.Dar domnul vede timp petrecut cu copilul stand pe telefon si copilul la desene .Atunci explicati-mi va rog ce pot sa fac in acest caz?
Faptul ca tatal vine cand vrea si cum vrea face copilul sa fie debusolat si sufera prin urmare ,relatia dintre cei doi nu este una de tata-fiu. Lipsa tatalui sau tatal care apare si dispare pot provoca traume copilului,si asta e o forma de abuz din punctul meu de vedere.Eu am insistat mereu cu tatal copilului sa respecte cat se poate de mult vizitele la copil ca acesta sa nu sufere ,el avand obiceiul sa vina sa stea si 10 minute si sa plece efectiv fara sa isi ia macar ramas bun de la copil .Sunt niste aspecte extrem de importante si nu vorbesc aici de orgoliu ci de psihicul copilului care e mai presus de orice .
Răspuns la discuția Custodie exclusiva
Multumesc pentru raspuns !
Nu imi vine sa cred ce citesc. Am crezut ca sunteti barbat ,imi cer scuze.