avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturile unei mame care isi creste singura copilul.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturile unei mame care isi creste singura copilul.

Buna ziua ! In primul rand imi doresc un raspuns avizat de la un avocat . Va rog sa imi raspundeti la urmatoarele neclaritatii : Am inteles ca o mama singura are prioritate la inscrierea copilului la cresa/gradinita .M-au refuzat pe motiv ca nu am un loc de munca ,am motivat spunand ca tocmai de asta doresc sa il inscriu ca sa imi gasesc un loc de munca neavand cu cine sa il las in grija si nici banii de bona sau gradinita privata . Exista o lege in acest sens care sa ma ajute sa obtin un loc la cresa fara sa mi se taie elanul cei de la primarie motivand din punctul meu de vedere nejustificat avand in vedere situatia mea actuala . Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:24, 20 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
HG nr. 1.252 din 12 decembrie 2012privind aprobarea Metodologiei de organizare şi funcţionare a creşelor şi a altor unităţi de educaţie timpurie antepreşcolară
art.22
(1) Actele necesare înscrierii copiilor în unităţile care oferă servicii de educaţie antepreşcolară sunt:

a) cerere de înscriere;
b) copie de pe certificatul de naştere al copilului;
c) copie de pe actele de identitate ale părinţilor/reprezentanţilor legali, certificatele de naştere ale fraţilor minori şi, după caz, copie a hotărârii/sentinţei de plasament sau a sentinţei de încredinţare în vederea adopţiei;
d) adeverinţă de venituri pentru fiecare dintre părinţi/reprezentanţii legali;
e) adeverinţă de la medicul de familie, în care să se menţioneze că respectivul copil este sănătos clinic;
f) fişa de imunizări, întocmită conform prevederilor elaborate de Ministerul Sănătăţii cu privire la intrarea copilului în colectivitate;
g) analize medicale: testare la tuberculină şi examen coproparazitologic pentru copil.

(2) Cererea de înscriere este însoţită de avizul epidemiologic, eliberat de medicul de familie al copilului cu 24-48 de ore înainte de a începe frecventarea unităţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce aprobari/avize am nevoie pentru deschiderea unei crese? Maggie07 Maggie07 Buna ziua, Planuiesc sa deschid o cresa in Romania, de mici dimensiuni (la inceput), si as dori sa stiu care sunt aprobarile de care am nevoie, dat fiind ... (vezi toată discuția)
Zile libere platite parinti Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, cfr legii 147/2020, de zile libere platite pot beneficia parintii copiilor sub 12ani, inscrisi in unitate de invatamant, care daca au o boala ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. cum as putea rezolva situația următoare? am un ... Mimiuta Mimiuta Bună ziua. Cum as putea rezolva situația următoare? Am un băiat în clasa 4, iar învățătoarea rămâne tot în online în baza unui document medical ... (vezi toată discuția)