avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Activitate SMG1992

Activitate SMG1992

Nu neapărat!
Sincer as dorii mai mult sa fie pedepsiți pentru că am fost sunați,amenințați de aceștia că o să vedem noi ce se întâmplă după proces.:))


trandafir2 a scris:


As dorii sa știu să exista posibilitatea ca acești 2 indivizii să primească pedepse cu executare?

Este greu de spus asa ceva fara a se cunoaste dosarul/dosarele. Ce puteti dvs face, este sa solicitati daune materiale si morale,, pana la urma asta este ce va intereseaza mai mult decat sa ii vedeti dupa gratii (...cred)!!

Bună seara!
In Anul 2019 soția ducând pe un individ acasă cu mașina personală, ajungând în fața locuinței lui,a sărit pe ea,tragand-o de gât și de par cu gândul să o sărute ,ulterior am depus plângere penală ,ceritifcat medico-legal 1-2 zile,încadrarea schimbata de procuror din lovire și alte violențe în agresiune sexuală, inculpatul in declarații confirmând că a încercat să o agreseze ,spunând că i-a plăcut dintotdeauna de sotie,(puțin obsedat ) .
Și fapta a fost premeditată ,acesta insistând in mai multe rânduri ca soția sa îl transporte cu vehiculul la locuința acestuia (greșeala mea morală că am lăsat-o,dar nu mă așteptam la așa ceva,individul fiindu-mi fost coleg de clasă)
Partea a2-a a procesuli fiind între mine. "soțul" și fratele inculpatului,tot în aceea seara avand o disputa cu fratele primului individ ,am scos ceritifcat medico-legal 12-14 zile, (măsea de minte spartă) .acest individ avand la momentul producerii infracțiunii încă un proces pe rol cu aceeași faptă de lovire și alte violențe,și antecedente amenda penala pe cazier tot datorită altei fapte de lovire și alte violențe (și acesta a recunoscut că m-a lovit în zona feței).
As dorii sa știu să exista posibilitatea ca acești 2 indivizii să primească pedepse cu executare?
La prima înfățișare a procesului nu s-au prezentat,s-a luat decizia ca la a 2-a sa ii aducă cu mandat.
Puteți să îmi spuneți care ar fii pedepsele pentru cei 2?
Primul tentativa act sexual,certificat medico-legal 1-2 zile.
Al 2-lea lovire și alte violențe 14-16 zile certificat medico-legal+infracțiune distrugere.

Madalina Pascu a scris:

Depinde cu care dintre ele, cea de urgentare la parchet si contestatia la instanta.

Și cui ar trebui sa mă adresez cu cererea?

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, dosarul poate dura ani chiar si 4-5 pana la solutionare in functie de aglomerarea organelor de urmarire penala. Aveti posibilitatea de a face o cerere de urgentare su o contestatie pentru durata procesului.

Buna seara!
In luna Decembrie a anului 2019,am fost implicat în 2 incidente,soția a fost agresata de un individ încadrarea făcută a fost de tentativa de act sexual,iar eu lovire și alte violente cu 16 zile necesare vindecării.
Au trecut aproape 3 ani și nimic,care ar fii durata legală pentru judecarea unui dosar?
Din cate am înțeles dosarul ar fii la Procuror.
Ce pot face pentru rapiditatea procesului?
Nu mă poate ajuta nimeni?

SMG1992 a scris:

Buna ziua!
Acum 3 săptămâni am cumpărat o mașină de la un puști de 21 de ani,i-am dat banii pe ea,acum nu vrea sa îmi scoată contractul vânzare/cumpărare.
Am 3 martori și un video făcut că dovada+conversațiile cu el.
Cum îl pot acționa în instanță pentru aceasta cauza?
El îmi spune că a fost la poliție,dar el știe de ce.

Buna ziua!
Acum 3 săptămâni am cumpărat o mașină de la un puști de 21 de ani,i-am dat banii pe ea,acum nu vrea sa îmi scoată contractul vânzare/cumpărare.
Am 3 martori și un video făcut că dovada+conversațiile cu el.
Cum îl pot acționa în instanță pentru aceasta cauza?
El îmi spune că a fost la poliție,dar el știe de ce.
Bună seara, am și eu o întrebare!În anul 2019, luna Decembrie am avut un incident cu 2 frațiFiind agresat eu și iubita mea, scoțând certificate medico-legale ambii, eu 16 zile, respectiv 4 zile iubita mea (considerând eu, tentativa de viol, agresiunea fiind tragere de gat cu încercare de sărut asupra iubitei) eu fiind agresat fizic prin lovire, și mașina personala fiind lovita, și au existat avarii, din data aceea s-au luat declarații, dar pana acum nu am primit nici-o chemare în instanta/parchet.
Domnul Polițist care se ocupa de caz spunându-mi ca nu s-au putut lua declarații la toți participanții din motive neștiute de mine.Eu depunând alta plângere scrisa din motiv ca am fost sunat acum aproximativ 30 de zile de unul dintre ei și am fost jignit și amenințat atât eu cât și iubita mea, organul abilitat cunoscând și numărul de telefon nu a luat încă nici-o măsură. În acesta seara acești 2 indivizi au agresat prin violenta un consătean de al meu destul de grav, fiind în stare de ebrietate cei 2 frați l-au lovit fără motiv ca sunt cunoscuți pe zona ca fiind oameni violenți cântece dete penale (inclusiv închisoare) și fără scrupule.. Ce pot face în acest caz ca aceștia sa fie pedepsiți? Lege chiar numai exista?! .. Legea junglei. Presupun ca din 2019 în privința lor nu s-a început urmărirea penală din cauze de plictiseala a organului abilitat.. Ce se poate face? Acest consătean v-a depune plângere penala mâine și el și se va duce la medic legist, se poate solicita în vreun fel arestarea preventiva a acestor indivizi? Iubite mele ii este teama din cauza lor sa iasă și pana la magazin singura.. As vrea dacă ma puteți îndruma cum ar trebuii sa procedam..
Mulțumesc anticipat!
Păi si deci pe înțelesul meu,ar fii ok sa o contest in cele 15 zile si sa cer munca in folosul comunității?
Sau cum sa procedez ca nu am înțeles exact.

Cornel Vasile a scris:

1. Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției și de aplicare a sancțiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia.

Plângerea se depune la judecătoria în a cărei circumscripție a fost săvârșită contravenția.

2. În cazul în care contravenientul nu a achitat amenda în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancțiunii și nu există posibilitatea executării silite, acesta va sesiza instanța în circumscripția căreia s-a săvârșit contravenția, în vederea înlocuirii amenzii cu sancțiunea prestării unei activități în folosul comunității, ținându-se seama, după caz, și de partea din amendă care a fost achitată.

În cazul în care contravenientul, citat de instanță, nu a achitat amenda în termenul prevăzut la alin. (1), instanța procedează la înlocuirea amenzii cu sancțiunea prestării unei activități în folosul comunității pe o durată maximă de 50 de ore, iar pentru minori începând cu vârsta de 16 ani, de 25 de ore.

Buna seara,am si eu o intrebare vizavi de o chestie nefericită care mi s-a întâmplat acum 7 zile.
Am fost oprit în trafic de Poliție și mi s-a reținut talonul si am primit 9 puncte de amenda pentri neperfectarea actelor.
Ma rog,partea cu mașina nu e importanta ca nu era a mea,dar eu am primit amenda de 9 Puncte si nu am bani deloc sa o plătesc,nelucrand de o perioada mare de timp.
As putea face contestație sau aș putea solicita înlocuirea amenzii cu munca in folosul comunității?
Va rog sa ma îndrumați pentru a scăpa de această povară.
Multumesc anticipat!