avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Activitate mdned

Activitate mdned

Răspuns la discuția Invitatie Politia Locala
Ce s-a mai intamplat intre timp cu aceasta speta? Ati dat curs invitatiei la sediu? Ati fost amendat?
Problema nu este legea invocata, pe care o cunosc. Problema este de ce se considera actiunea mea depasire, daca tot ceea ce fac este revenirea pe banda 1 apoi devansarea?
Vorbim legal, nu cat de des este practicata sau ca "doar nu stai in spatele lui".

mariustz a scris:

Depasirea se efectueaza pe partea stanga. Art 45 aln 6 din oug 195.
E interzisa, dar e des practicata pe autostrada sau pe portiuni cu 2 benzi/sens. daca ala sta pe b2 de parca acolo a fost nascut doar nu stai in spatele lui.

Buna seara!
Va supun atentiei urmatoarea situatie, ceea ce scrie in lege imi pare ambiguu: circul pe o autostrada pe banda 2 cu viteza de 130 km/h si intalnesc un autovehicul tot pe banda 2 care circula cu 100 km/h care nu se afla in depasirea unui alt autovehicul si care legal are obligatia de a reveni pe prima banda, insa nu face acest lucru. Semnalizez cu 100 m inainte intentia de a ma muta pe banda 1, devansez autovehicolul prin partea dreapta a acestuia si imi continui drumul.
Nu vorbesc despre moralitatea acestei manevre ci strict despre legalitatea ei.
Rog un raspuns pe baza legii.
Multumesc!
Îmi cer scuze insa nu am înțeles foarte bine. Singura metoda este de a declara un contract de închiriere și de a se plăti impozitul aferent. La asta va referiți? Va mulțumesc!
Se mai poate încheia un contract de comodat intre doua persoane fizice? Dacă da, proprietarul va plăti vreun impozit / taxa datorita acestui contract?