avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contract de comodat persoana fizica
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contract de comodat persoana fizica

Se mai poate încheia un contract de comodat intre doua persoane fizice? Dacă da, proprietarul va plăti vreun impozit / taxa datorita acestui contract?
Cel mai recent răspuns: Gherghina Breniuc , Consilier juridic 19:10, 20 Februarie 2017
Nu asta e metoda cea mai buna pentru a nu fi nevoite sa faceti drumuri inutile pe la fisc pt ca desi pare incredibil legea romaneasca prevede ca pentru orice persoana luata in spatiu care nu este ruda de grad 1 automat sa se contabilizeze ca acea ruda este ca un chirias ,asa ca aceasta este maniera legala de a scapa de aceste abuzuri ale statului.
Daca nu ma insel contractul de comoda se inchie la un notar.
succes!
Îmi cer scuze insa nu am înțeles foarte bine. Singura metoda este de a declara un contract de închiriere și de a se plăti impozitul aferent. La asta va referiți? Va mulțumesc!
Da, se pot incheia contracte de comodat atat intre persoane fizice cat si intre persoane juridice. Contractul de comodat se incheie de obicei pentru folosinta gratuita a unui bun imobil sau mobil. Contractele sunt legal incheiate intre parti fara a fi nevoie de autentificare acestora la Notarul public. Contractul de comodat prin care se da spre folosinta un bun imobil nu se depune la ANAF, pentru ca nu au ce impozita si este treba proprietarului cui da spre folosinta gratuita imobilul . Trebie doar sa il declare la asociatia de proprietari sau, daca comodatrul doreste, se poate prezenta la Politie impreuna cu comodantul pentru a isi trece adresa pe CI .
Contractul de comodat este reglementat la Art. 2146 Cod Civil.
:D

Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2017
Gherghina Breniuc, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord pentru contract de comodat bianca27 bianca27 Buna ziua, Ce denumire trebuie sa aiba Acordul dat de catre proprietar chiriasului ( persoana juridica) pentru ca , acesta, sa poata incheia un contract ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat Apostol Pacuta Apostol Pacuta Buna ziua, in ce temei legal se poate sau nu intocmi contract de comodat intre doua persoane fizice, mai exact o persoana care detine un apartament poate ... (vezi toată discuția)
Imprumutul de folosinta (comodat) cu clauza de inchiriere capriciu1 capriciu1 Buna ziua: 1. Sunt proprietar al unui locuinte. As dori sa stiu daca este legal sa inchei un contract de comodat (imprumut de folosinta) cu o alta persoana ... (vezi toată discuția)