avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Activitate anca2017

Activitate anca2017

va multumesc mult pt timpul acordat.
Buna ziua,
ma puteti ajuta,va rog,cu informatii privind o cale amiabila de a rezolva problema pozelor postate on line fara consimtamant?
mai exact,avem un copil la gradinita,unde a avut loc recent un bal mascat pt copii (parintii nu au participat).a doua zi a aparut o poza de grup pe un site de stiri local.in aceasta poza apare si copilul nostru.
noi nu am fost informati asupra acestui lucru si nici nu ne-a intrebat nimeni daca pot folosi aceasta poza in scopul publicarii evenimentului.
am aflat despre poza intamplator.
pe de alta parte,gradinita foloseste un grup privat pe o retea de socializare pe care de asemenea, mi-au spus mamici,ca apar regulat poze cu copilul nostru.una dintre mamici mi-a si aratat pe telefon.
la inceputul anului scolar toti parintii au fost intrebati daca sunt de acord cu postarea pozelor facute in cadrul gradinitei pe acesasta retea.
eu am semnat o foaie in care am refuzat expres acest lucru!motiv fiind faptul ca noi nu folosim aceasta retea de socializare si nu mi se pare normal sa apara poze cu membrii familie mele intr-un loc in care eu nu am acces sa le vizualizez,si nici nu cred ca sunt obligata sa ma inregistrez pe o astfel de retea daca nu doresc.
va rog sa-mi explicati care sunt drepturile noastre si ce masuri se pot lua in aceste doua cazuri?