avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... poza copil publicat fara acordul parintilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

poza copil publicat fara acordul parintilor

Buna ziua,
ma puteti ajuta,va rog,cu informatii privind o cale amiabila de a rezolva problema pozelor postate on line fara consimtamant?
mai exact,avem un copil la gradinita,unde a avut loc recent un bal mascat pt copii (parintii nu au participat).a doua zi a aparut o poza de grup pe un site de stiri local.in aceasta poza apare si copilul nostru.
noi nu am fost informati asupra acestui lucru si nici nu ne-a intrebat nimeni daca pot folosi aceasta poza in scopul publicarii evenimentului.
am aflat despre poza intamplator.
pe de alta parte,gradinita foloseste un grup privat pe o retea de socializare pe care de asemenea, mi-au spus mamici,ca apar regulat poze cu copilul nostru.una dintre mamici mi-a si aratat pe telefon.
la inceputul anului scolar toti parintii au fost intrebati daca sunt de acord cu postarea pozelor facute in cadrul gradinitei pe acesasta retea.
eu am semnat o foaie in care am refuzat expres acest lucru!motiv fiind faptul ca noi nu folosim aceasta retea de socializare si nu mi se pare normal sa apara poze cu membrii familie mele intr-un loc in care eu nu am acces sa le vizualizez,si nici nu cred ca sunt obligata sa ma inregistrez pe o astfel de retea daca nu doresc.
va rog sa-mi explicati care sunt drepturile noastre si ce masuri se pot lua in aceste doua cazuri?
~ Conținut șters la cerere ~
Dat fiind ca al dvs copil invata acolo in continuare va doriti stingerea acestui incident pe cale pasnica.
Mergeti si discutati calm cu conducerea institutiei. Reamintiti-le ceea ce ati mentionat la inceputul anului, cereti inlaturarea fotografiilor si mai multa atentie pe viitor.
Veti fi privita ciudat (stiu din experienta), poate veti fi intrebata "Da' de ce?". Nu aveti nevoie sa va justificati, dar incercati sa pastrati tonul diplomat.
va multumesc mult pt timpul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Postarea fotografiilor (in care apar copii) pe facebook MihaiDamas MihaiDamas Pe Facebook sunt postate o multime de fotografii ale copiilor care frecventeaza gradinita, scoala, sub diverse forme: jocuri, serbari, reclama gradinitei, ... (vezi toată discuția)
Filmare in gradinite private mami2015 mami2015 Buna ziua. Este normal ca un copil sa fie filmat si pozat intr-o gradinita privata de o mamica a unui coleg de grupa, doar pentru a vedea si ceilalti parinti ... (vezi toată discuția)
Incalcare drept la confidentialitate alina.livia alina.livia au fost postate pe fb, fara acordul meu, poze cu mine inaite/dupa o interventie . ce pot face? in formularele completate la o clinica de fite din Timisoara am ... (vezi toată discuția)