avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Activitate issimo67

Activitate issimo67

inscrierea sultei in cf
Buna seara,
In urma unui proces de partaj si a hotararii definitive fosta sotie este obligata la plata unei sulte in favoarea mea.
Care este procedura de inscriere a sultei pe imobilul detinut de fosta sotie ? (daca nu doreste sa-si intabuleze dreptul de proprietate pe imobilul atribuit in vederea inscrierii si a sultei . cum se procedeaza ?
Multumesc
Multumesc ,
Lamurire faza procesuala a procesului de partaj judiciar
Intrebarea este : Am revenit din nou la faza dezbaterilor,noi probe, intampinari etc si iar se declara încheiată cercetarea procesului ? sau doar se “lamureste asupra dosarului” si pronunta hotararea?
Speta este urmatoarea:
1)02.11.2022 -INSTANȚA, În baza art. 244 al. 1, 2 C.pr.civ., declară încheiată cercetarea procesului şi va fixa un termen pentru dezbaterea fondului, la data de 18.01.2023, pentru când părţilor vor depune la dosar, cu cel puţin 5 zile înaintea termenului ce se va acorda în acest sens, note privind susţinerile lor. (au fost de depuse note scrise in 13.01.2023)
2)Intre timp judecatorul cauzei s-a pensionat incepand cu data de 08.12.2022
3) La termenul din 18.01,2023 “noul judecator” (nu stiu daca era din instanta de permanenta sau I-a fost repartizat dosarul) continua faza procesuala “ dezbaterea pe fond “-desi nu era la curent cu dosarul si DISPUNE: Amână pronunţarea hotaririi la data de 01.02.2023
4) In data de 01.02.2023(cand trebuia sa pronunte hotararea)- Repune pe rol cauza din oficiu şi stabileşte termen de judecată la data de 01.03.2023 cu citarea părţilor.”Se citează reclamantul cu menţiunea de a depune extras CF la zi cu privire la imobilele pentru care se solicită partajarea.”
Multumesc,
Buna ziua,
1.Va rog sa-mi precizati care este baza legala(act normativ ,art, alin, lit. pentru incadrarea activitatiilor desfasurate de o microintreprindere in *consultanta *
2. Contractele de : agentie,comision, sunt incadrade la consultanta ?
3. O microintreprindere care a realizat venituri din consultanta mai mari de 20% din cifra de afaceri pe anul 2022, plateste impozit pe profit 16% incepind cu 1 ianuarie 2023?
Daca da,cum se respecta principiul neretroactivitatii aplicarii legii ?
Multumesc,
Buna seara,
In cazul unui partaj judiciar am de impartit cu fosta sotie o casa libera de sarcini si un apartament cu ipoteca pentru un credit la banca.In prezent soldul creditului este de circa 22000 euro .
Problema este ca amindoi solicitam atribuirea casei...
In ce masura sepoate ajunge la licitatie publica ,dupa echilibrarea loturilor ,de catre instanta ,in ipoteza ca nici atunci nu dorim alt lot decat cel cu casa?
Te poate imparti instanta fortat in natura?
Ce scenarii ar fii posibile?
Multumesc
Buna ziua ,
sunt la inceput de drum cu o societate avand ca obiect de activitate comert cu ridicata, intrebarea mea este: cat de dificila este si cat dureaza in mod practic sa obtin codu lde platitor de tva la cerere?
cate facturi si de ce valoare trebuie sa prezint la ANAF sa mi se aprobe codul de tva?
Doresc sa platesc tva deoarece cumpar cu tva iar clientii mei sunt platitori de tva si altfel nu vor putea sa si deduca tva,

Deoarece voi plati impozit de 3% pe venit (nu am angajati) in ce masura mai conteaza cheltuielile pe firma?
Multumesc