avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, In cazul unui partaj judiciar am de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, In cazul unui partaj judiciar am de impartit cu fosta ...

Buna seara,
In cazul unui partaj judiciar am de impartit cu fosta sotie o casa libera de sarcini si un apartament cu ipoteca pentru un credit la banca.In prezent soldul creditului este de circa 22000 euro .
Problema este ca amindoi solicitam atribuirea casei...
In ce masura sepoate ajunge la licitatie publica ,dupa echilibrarea loturilor ,de catre instanta ,in ipoteza ca nici atunci nu dorim alt lot decat cel cu casa?
Te poate imparti instanta fortat in natura?
Ce scenarii ar fii posibile?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:44, 2 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va trebui să găsiți o varianta pt ca in cazul in care nu va înțelegeți puteti pierde cel puțin 25-30%în cazul unei licitații.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instanta nu va dispune vanzarea casei daca cel putin una dintre parti o vrea.
Daca nu se imparte comod in natura, o va atribui uneia din parti. Va tine cont de mai multe aspecte pana sa ia decida cui i-o atribuie.
In ce priveste ap si creditul ce ati cerut ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare- partaj sunshine83 sunshine83 Care este principiul impartirii bunurilor intr-un partaj ? Se impart bunurile si obligatiile? Daca de exemplu bunurile valoreaza 50 mii euro si creditul ... (vezi toată discuția)
Revenire asupra dorințelor din chemarea in judecata CarmenCorina CarmenCorina Proces succesiune,ieșire din indiviziune Masa succesorala formata pe loturi din; 1.lot: casa curte+ teren+ alt teren+ mașină 2 lot; apartament Ambele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea privinta: ... BUSINESS ABSOLUT CONSULTING SRL BUSINESS ABSOLUT CONSULTING SRL Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea privinta: eu cu sotul locuim intr-o casa dobandita prin intermediul prestarii intretinerii bunicii ... (vezi toată discuția)