avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters424225

Activitate ContSters424225

Bună dimineața! Sigura că da. Completez, cred că poate fi considerat un subiect încheiat în ceea ce îi privește pe cei de la Cinema City România. Revenind la oile noastre, uitasem să zic asta, mi s-a comunicat că înregistrările video relevante vor fi păstrate până la soluționarea într-un fel sau altul a plângerii mele față de individul-agresor. Eu nu le-am văzut. Momentan. Și nici Poliția nu cred că a ajuns să le urmărescă, dar am primit o veste îmbucurătoare, în sensul că se pare că s-au îndreptat spre parcare și probabil vor fi mai ușor de identificat, mergându-se pe traseul numărului de înmatriculare auto. Sincer să fiu, nu știu exact cum se face o astfel de identificare. Nu cred că suntem la nivelul de recunoaștere facială (software). Fără supărare. Certificatul de la IML, pentru că nu au existat fracturi și nu a fost nevoie de documentația de la Urgență (urmările erau încă vizibile - pometele tumefiat, o vânătaie de toată frumusețea pe interiorul buzei și obrazului, un ”cucui”, o mică leziune la nivelul limbii; am menționat și o ușoară migrenă - asta din urmă bănuiesc că nu va fi luată în considerare), va fi eliberat în 10 (zece) zile lucrătoare sau chiar un pic mai repede (în celălalt caz ar fi necesitat aproape o lună...). Probabil vineri voi intra în posesia lui, dar mi s-a sugerat să dau telefon în prealabil pentru confirmare. Nu știu încă ce încadrare are (aia cu zilele și ce o mai fi pertinent în el). Voi adăuga atunci când intru în posesia lui. Tot vineri sau când va fi voi merge la Poliție să anexez certificatul plângerii. Și tot atunci mă voi interesa despre ”ancheta” în sine. Mi-am propus să nu îi bat la cap, presez și să îi las să își facă meseria. Dacă voi simți că nu prea se urnesc lucrurile, voi interveni. Promit să vă țin la curent cu orice fel de noutate. Să aveți o săptămână bună și cât mai sigură! S
Și eu sunt adeptul negrului pe alb. Va exista o modalitate de comunicare tangibilă și oficială între noi. Din câte am înțeles va fi un e-mail (sau mai multe) de pe un canal oficial. Vom definitiva săptămâna asta. La unele dintre cele câteva cerințe/sugestii mă voi mulțumi și cu un așa-zis ”gentlemen's agreement”. În mare mă declar mulțumit de modul în care au decurs lucrurile. E un mare pas înainte față de ceea ce mă așteptam să se ”concretizeze”. Și în niciun caz așa de repede. Unii chiar încercau să-mi taie elanul din fașă. Noapte bună! P.S. Cred că poate fi considerat un subiect închis.
Bun. Până la urmă demersurile mele nu au fost în van. Și am evitat justiția. Deci, se poate. Cu o oarecare răbdare, discurs obiectiv și fără istericale. Astăzi am fost contactat de o persoană din conducerea Cinema City România, am avut o întâlnire de aprox. de 30 minute. Am găsit o persoană cu care s-a putut discuta rațional, civilizat și punctual, ajungând-se astfel la o soluționare amiabilă. Și-au recunoscut vina (sau partea lor de vină, tot aia e), cerut scuze în mod oficial, mi s-au acceptat cele câteva condiții lumești (nu, nu am cerut bani și nici nu mi s-au oferit), mi s-a comunicat demararea unei anchete interne (nu am solicitat concedierea nimănui, ci doar responsabilizarea acestora - ce decizii vor lua ține strict de bucătăria lor internă) plus, și cel mai important aspect, o reconfirmare a angajamnetului că se lucrează în permanență la măsuri de îmbunătățire a securității clienților și a politicii de prevenire și gestionare momente delicate sau cum vreți să le spuneți (fără să sugerez cumva că ele nu există sau că nu se respectă, doar că în seara cu pricina parcă nimic nu a funcționat optim sau măcar aproximativ; nu are nimeni nimic de câștigat din astfel de lacune). Vă mulțumesc, sper să ajute universal acest demers și sunt optimist că se poate și putem să fim mai buni. S
Da, îmi aduc aminte că am văzut, după ce m-am dezmeticit, un domn cu părul alb cu ceva tricou albastru și pantaloni negri îndesați în bocanci (cu un înscris alb pe tricou) înfățișat de cei de la Cinema City. Probabil tânărul angajat de la CC cu cămașa albă l-a adus de pe undeva..., cu mențiunea, și aici citez din memorie, că paza e opțională, că n-au obligația să stea acolo, ceva de genul... Oricum paza a fost ca inexistentă, făcând doar un simplu act de prezență și asta ulterior celor întâmplate. Nu știu cum vă sună vouă, dar sigur nu-i a bună.
Bună seara tuturor! Vă mulțumesc pentru răspunsurile voastre, mai mult sau mai puțin pertinente. Ca să ne lămurim, nu știu de unde a apărut confuzia. Individul pârât nu are de a face cu Cinema City România, era client ca și mine și mulți alții. Nu am susținut că m-a lovit din senin. A existat, într-adevăr, un schimb de replici în 3 (eu, individul și un prieten de-al lui), mai mult un monolog cu înjurături, jigniri, amenițări și zeflemiri universale din partea lor. Eu, la un moment dat, i-am zis să nu mai țipe p-acolo (deranja, pur și simplu). Refuz să mai accept prostul gust și tot ce îmi iese în cale deranjant pentru mine și cei din jur (mai ales când plătesc pentru calitate). Dacă alții vor să accepte așa ceva, e alegerea lor, modul lor de viață etcetera. Eu nu v-am scris aceste rânduri ca să mi se plângă de milă sau să mi se sugereze ”ochi pentru ochi”. Exclus. Vreau să mă apăr cât se poate de civilizat și corect. Și am ales să nu răspund cu aceeași monedă (voi dezvolta dacă este cazul). REPET - pe lângă individ (aici mi-e clar ce am de făcut), vreau să îi ”responsabilizez” în justiție și pe cei de la CC România (speță unde există păreri și păreri). Proasta gestionarea a unei situații (să nu vă imaginați că înjurau și amenințau în șoaptă... angajatul/ții lor era/u la 5-10 m de noi...), lipsă oricărei reacții ulterioare din partea lor (prim ajutor, imobilizare, alertare poliție și așa mai departe). Erau femei (însărcinate) acolo, copii... De ce să asiste la astfel de scene? De ce să le arătăm că nu facem nimic pentru a preveni sau responsabiliza? Oamenii au ieșit, fluierând, și din ditamai complexul cinematografic, și din ditamai mall-ul. Nu trebuiau placați sau agresați, ci reținuți (cu ajutorul pazei) până la sosirea celor în măsură să constate ce s-a întâmplat. Mă doare când citesc anumite comentarii, să nu se creadă că tăinuiesc sau exagerez, probabil sunt ușor utopic, îi respect permanent pe cei din jur, dar de cele mai multe ori nu primesc reciproca (direct sau indirect). Dacă mă puteți ajuta cu sfaturi, cu sugestii, sunt absolut binevenite. Altfel ne putem complace și în liniște. Așa a făcut inclusiv o sală de cinematograf plină de oameni (mai puțin unul care a ales să îmi fie martor din proprie inițiativă). Să aveți o săptămână constructivă! S
Am să pun problema altfel. Dumneavostră vreți să vă duceți să vedeți un film. La un cinematograf respectabil într-un ”mall” cu pretenții aproape de casă. Plătiți biletul, entuziast să aveți o seară plăcută, și plecați bătut chiar din incinta cinematografului. Unde nu reacționeaza absolut nimeni sub nicio formă, clienți și angajați laolaltă. Cu oamenii frumoși și buni n-am nimic, e alegerea lor să fie nepăsători, dar ce ne facem cu angajații societății, cu paza unui complex cinematografic și a unui mall care, pur și simplu, au fost impasibili sau lipseau cu desăvârșire. Ce veți face în acest caz pentru ”liniștea” dvs., pentru a preîntâmpina astfel de episoade nefericite și așa mai departe? Repet - pentru individ am întreprins tot ce se putea (momentan). Plângere la poliție, vizită la Urgență, îndeplinirea formalităților pentru eliberarea ceritificatului m-l de la IML, martor etcetera, dar consider că e o vină comună cu entitatea în sine care nu a făcut nimic pentru a preîntâmpina agresiunea sau înlesni soluționarea acestei situații. Nu mi se pare normal ca un om care tocmai a agresat fizic o persoană cu lovituri mișelești multiple să iasă și din cinematograf și din mall fluierând... Sper că vă este mai clar acum. Dacă nu, nu. Nicio supărare. Mulțumesc.
Dacă știți să existe precedent sau chiar de nu, ce pot întreprinde EU împotriva Cinema City România pentru a-i ”responsabiliza”, trage și pe ei la răspundere? Mi s-a sugerat Poliția Locală. Alții mi-au dat de înțeles că nu pot face nimic. Să îi dau în judecată? Are cineva experiența în așa ceva pe acest forum? Orice fel de sfat pertinent, îndrumare, ajutor este binevenit. Nu am s-o las baltă. Și vreau să iau cea mai bună decizie (măcar în perspectivă), pentru a nu ne mai spăla pe mâini așa ușor. Mulțumesc.
Bună ziua! Pe scurt, am fost agresat fizic (mișelește) în incinta cinematografului Cinema City din MegaMALL București. Pentru individ am făcut deja reclamație la Poliție, am fost la Urgență (Sf. Pantelimon), am solicitat azi la IML un certificat medico-legal, am un martor etcetera. Ideea e că vreau să îi trag la răspundere și pe cei care administrează Cinema City în România. Au fost, pur și simplu, impasibili, depășiți de situație, lipsiți de orice fel reacție, iar tânăra d-ra, responsabilă cu acest complex într-o zi de ”sărbătoare” (8 martie), a găsit de cuvință să-mi comunice, foarte senină, că se putea întâmpla ORIUNDE, ORICUI. N-am stat la discuții ulterioare, cred că ar fi fost în van. Am scris un e-mail în limba engleză celor de la compania mamă, având ca reprezentant o doamnă din Polonia, și la adresa de contact din România (ieri). Încă n-am primit niciun răspuns. Probabil nici nu voi primi. Deși nu sunt într-o perioadă financiară bună, vă întreb ce pot face, legal, pentru a-i responsabiliza pe cei de la Cinema City? Mi-e teamă că în caz de, Doamne ferește, ceva mai grav, vor fi total depășiți de situație și vom relua cazul Colectiv. Eu nu mai vreau să trăiesc așa ceva câte zile oi avea. Mulțumesc anticipat.