avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Agresat fizic în incinta cinematograf Cinema City ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Agresat fizic în incinta cinematograf Cinema City MegaMALL București

Bună ziua! Pe scurt, am fost agresat fizic (mișelește) în incinta cinematografului Cinema City din MegaMALL București. Pentru individ am făcut deja reclamație la Poliție, am fost la Urgență (Sf. Pantelimon), am solicitat azi la IML un certificat medico-legal, am un martor etcetera. Ideea e că vreau să îi trag la răspundere și pe cei care administrează Cinema City în România. Au fost, pur și simplu, impasibili, depășiți de situație, lipsiți de orice fel reacție, iar tânăra d-ra, responsabilă cu acest complex într-o zi de ”sărbătoare” (8 martie), a găsit de cuvință să-mi comunice, foarte senină, că se putea întâmpla ORIUNDE, ORICUI. N-am stat la discuții ulterioare, cred că ar fi fost în van. Am scris un e-mail în limba engleză celor de la compania mamă, având ca reprezentant o doamnă din Polonia, și la adresa de contact din România (ieri). Încă n-am primit niciun răspuns. Probabil nici nu voi primi. Deși nu sunt într-o perioadă financiară bună, vă întreb ce pot face, legal, pentru a-i responsabiliza pe cei de la Cinema City? Mi-e teamă că în caz de, Doamne ferește, ceva mai grav, vor fi total depășiți de situație și vom relua cazul Colectiv. Eu nu mai vreau să trăiesc așa ceva câte zile oi avea. Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 10 Martie 2017
ContSters424225, utilizator
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 11:39, 14 Martie 2017
Nu am înțeles ce ați vrea sa se întâmple.
Dacă știți să existe precedent sau chiar de nu, ce pot întreprinde EU împotriva Cinema City România pentru a-i ”responsabiliza”, trage și pe ei la răspundere? Mi s-a sugerat Poliția Locală. Alții mi-au dat de înțeles că nu pot face nimic. Să îi dau în judecată? Are cineva experiența în așa ceva pe acest forum? Orice fel de sfat pertinent, îndrumare, ajutor este binevenit. Nu am s-o las baltă. Și vreau să iau cea mai bună decizie (măcar în perspectivă), pentru a nu ne mai spăla pe mâini așa ușor. Mulțumesc.
Ultima modificare: Vineri, 10 Martie 2017
ContSters424225, utilizator
Cum sa ii responsalizati?
Ce vreti sa obtineti prin justitie?
Am să pun problema altfel. Dumneavostră vreți să vă duceți să vedeți un film. La un cinematograf respectabil într-un ”mall” cu pretenții aproape de casă. Plătiți biletul, entuziast să aveți o seară plăcută, și plecați bătut chiar din incinta cinematografului. Unde nu reacționeaza absolut nimeni sub nicio formă, clienți și angajați laolaltă. Cu oamenii frumoși și buni n-am nimic, e alegerea lor să fie nepăsători, dar ce ne facem cu angajații societății, cu paza unui complex cinematografic și a unui mall care, pur și simplu, au fost impasibili sau lipseau cu desăvârșire. Ce veți face în acest caz pentru ”liniștea” dvs., pentru a preîntâmpina astfel de episoade nefericite și așa mai departe? Repet - pentru individ am întreprins tot ce se putea (momentan). Plângere la poliție, vizită la Urgență, îndeplinirea formalităților pentru eliberarea ceritificatului m-l de la IML, martor etcetera, dar consider că e o vină comună cu entitatea în sine care nu a făcut nimic pentru a preîntâmpina agresiunea sau înlesni soluționarea acestei situații. Nu mi se pare normal ca un om care tocmai a agresat fizic o persoană cu lovituri mișelești multiple să iasă și din cinematograf și din mall fluierând... Sper că vă este mai clar acum. Dacă nu, nu. Nicio supărare. Mulțumesc.
Ultima modificare: Vineri, 10 Martie 2017
ContSters424225, utilizator
Inteleg ce ziceti.
Eu cunosc oameni care daca ar fi fost atacati cei care i-ar fi atacat ar fi iesit pe targa si ar fi ajuns la urgenta.
E acelasi lucru cumva...doar ca din alt unghi privita situatia...

Este o problema care nu cred ca se poate rezolva.
Nu sunt de vina cei de la paza.

Doar in regimul comunist exista atata militie si securitate incat ce ziceti nu se putea intampla.

Mare problema porneste de la stat.
Statul a creat o stare de frustrare generala dar nu poate fi tras la raspundere nici statul.
Sunt foarte multi frustrati in ziua de astazi...
Care a fost motivul de la care a pornit problema?

Problema porneste de acolo unde nici sa iti faci dreptate singur nu se poate ( cum v-am dat exemplul cu targa pentru agresori) si nici sa va apere cineva intr-o incinta nu se poate.

Nu veti rezolva nimic in justitie.
O plangere penala insa isi va urma cursul...

Mergeti la cursuri de arte martiale si veti rezolva problema singur fara sa ajunga pe targa nimeni...pe viitor...
Ultima modificare: Vineri, 10 Martie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Obligat sa cumperi sucul,pop cornul,etc. din cinema city? NubreeD NubreeD Buna seara, De multe ori am avut discutii neplacute cu stewarzii care rup biletele la Cinema City.Dupa spusele lor este INTERZIS sa vii cu produse ( ... (vezi toată discuția)
Reclamatie pentru servicii inumane bogsmc bogsmc Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat: Zilele trecute eu, impreuna cu prietena mea, am trecut printr-un evenimet neplacut si dorim sa dam in judecata ... (vezi toată discuția)
Agresiune in fata palatului de justitie... Tirlea Andrei Tirlea Andrei Astazi, in jurul orei 11:30, plecam din incinta Palatului de Justitie, unde asistasem la o sedinta de judecata. Chiar in capatul scarilor, un individ in ... (vezi toată discuția)