avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1414 soluții astăzi
Forum Activitate LarisaMT

Activitate LarisaMT

Va multumesc pentru raspuns!
Si pana in 18.08.2025 cu art. 51, 1 , lit. a) ?
Pentru ca actualul certificat expira miercurea viitoare, cu 2 luni înainte de a împlini copilul 3 ani.
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta.
Mamica se afla in CCC pana in 18.06.2025, in baza certificatului de incadrare in grad de handicap al copilului. Copilul implineste 3 ani in 18.08.2025, deci peste 2 luni.
A adus azi un alt certificat de incadrare in grad de handicap valabil până in 05.06.2026.
Urmeaza sa ii fac prelungirea suspendarii CIM pentru inca 1 an, dar nu stiu ce articol de suspendare sa trec, intrucat mai are 2 luni pana cand copilul implineste 3 ani, dar CIM va trebui suspendat si dupa implinirea acestei varste.
Nu stiu care varianta este corecta:
1. Ar trebui sa fac suspendarea direct cu art 51, alin 1, lit b (concediu pentru îngrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani;)
2. Ar trebui sa fie emise 2 decizii: una cu art 51, alin 1, lit a, pana in 18.08.2025 (cand copilul implineste 3 ani) si a 2-a valabila din 19.08.2025, cu articolul art 51, alin 1, lit b, dupa ce copilul implineste 3 ani?
Răspuns la discuția CIM perioada determinata
Sa-mi spuneti, va rog, daca abordarea mea este corecta:
1. daca lucreaza zilnic, nr diferit de ore, atunci ii pot trece ore/zi, distribuite inegal
2. daca NU lucreaza zilnic, dar lucreaza un anumit nr de ore pe saptamana (fara sa fie zilnic si fara sa fie acelasi in fiecare zi), atunci ii pot trece ore/sapt., distribuite inegal?

Ideea este ca, persoana respectiva va lucra pe un proiect unde isi poate organiza singur programul si nu stie daca va lucra zilnic, dar am agreat ca nr de ore/sapt sa fie 20 ore.
In aceste conditii, cum ar trebui gandita repartizarea programului?

Multumesc!

Răspuns la discuția CIM perioada determinata
Ma gandeam ca ma pot raporta ca si la salariul lunar, sa trec ore/luna.
Si atunci, daca am perioada determinata de pana intr-o luna, pot pun doar ore/sapt. sau ore/zi?
Buna ziua,

Daca trebuie sa intocmesc un CIM pe perioada determinata de 7 zile, pot sa trec la durata timpului de munca, o fracțiune de normă de 80 de ore/luna, repartizate inegal, iar salariul de baza lunar brut sa fie de 2025 lei?
In acest context, daca angajatul va lucra in perioada CIM doar 35 de ore, el va fi platit doar pt acest ore?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Regulament Intern si CCM
În regula.

Mulțumesc frumos pentru răspuns!

Cornel Vasile a scris:

Nu scrie nicaieri ca CCM trebuie sa fie oglinda RI sau invers ..sunt doua acte distincte care prevad drepturile si obligatiile ambelor parti .

In opinia mea, cel mai bine este de mentionat in c.c.m. ..intrucat acesta se poate modifica doar cu acordul partilor semnatare, pe cand Reg. intern este modificat unilateral.

Răspuns la discuția Regulament Intern si CCM
As vrea insa sa ma asigur daca se pot trece aceste beneficii DOAR in RI, nu si in CCM. Nu am gasit specificat undeva in lege ca toate drepturile angajatilor din RI trebuie sa se regaseasca si in CCM, de asta intreb. Oare mi-a scapat mie aceasta informatie? CCM trebuie sa fie oglinda RI?

Va multumesc frumos pentru raspuns!
Buna ziua,

Este corect daca, in Regulamentul intern, exista prevederi, de exemplu, beneficii legate de primirea de bonuri de masa, alte bonusuri, dar in contractul colectiv de munca nu sunt mentionate? Sau apare specificatia, in CCM, la Alte drepturi salariale, ca ele se acorda conform prevederilor din Regulamentul Intern. Este corecta aceasta abordare sau este obligatoriu ca toate beneficiile din RI sa fie trecute si in CCM?
Multumesc anticipat pt raspuns!
Bună ziua,

Dorim sa închidem un punct de lucru intrucat colaborarea cu angajații se face in regim full remote.
Trebuie făcute anumite proceduri și pt angajati? Ma gândesc ca nu, pentru ca ei oricum își desfășoară activitatea la un alt loc decât cel al angajatorului.

Va mulțumesc!