Daca cititi putin pri L 196/2018, o sa constatati ca la art.33 ...
(6) La încheierea actului autentic sau, după caz, la pronunţarea hotărârii judecătoreşti ori a încheierii actului de adjudecare, notarul public sau, după caz, instanţa de judecată ori executorul judecătoresc va menţiona în act că noului
proprietar îi revine obligaţia să prezinte preşedintelui asociaţiei de proprietari, în termen de 10 zile lucrătoare de la efectuarea transferului dreptului de proprietate, informaţiile necesare, conform actelor de proprietate, în vederea calculului cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari pentru respectiva locuinţă sau pentru spaţiile cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, şi datele de contact ale proprietarului.
Asta-i una, deci noul proprietar este obligat, nu ca vrea sau nu vrea...
Daca discutam de a fi sau a nu fi membru al as. de proprietari, este alceva, doar ca, probabil stiti - noul proprietar al spatiului trebuie sa semneze Acordul de asociere si tabelul respectiv. Daca nu vrea, nu-l obliga nimeni sa se asocieze cu ceilalti proprietari, da nu va avea aceleasi drepturi in asociatie, insa obligatiile vor fi la fel ca si ceilalti.
Daca aveti PFA si sunteti si pensionar veti plati doar CASS daca venitul din PFA depaseste in 2022 12 salarii minime ) si impozit pentru activitatea din PFA .
Plafonul de 12 salarii minime pt CASS se va calcula DOAR din PFA nu si ce primiti ca pensionar . ( venit din pensii )
CAS nu veti plati la activitatea din PFA pt ca sunteti exceptat fiind pensionar.
Legea nu mai spune nimic în plus, de obicei are câștig de cauză cel cu limitarea de 50%, ori nu se strâng toți în tabăra adversa, ori cel puțin unul trece în tabăra cealaltă.
Tocmai ce ați citat acel articol, e posibil.
Tocmai ce ați explicat, nu poate avea niciodată mai mult de 50% din voturi, dacă toți ceilalți sunt contra.