avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Activitate ionel40

Activitate ionel40

Din moment ce declaratia este data pe proprie raspundere doar de catre unul dintre coproprietari functionarii nu au motive sa acceseze baze de date pentru a verifica veridicitatea declaratiei.
Trebuia sa semnati amandoi declaratia notariala, nu numai sotia.

Eu am dat declaratie pe proprie raspundere tipizata , sotia declaratie notariala ( deci ambii ), ca niciunul nu a accesat in nici o sesiune acest program.
Nu cred ca e posibil ca intr-o declaratie notariala data de o persoana sa semneze inca o persoana

Am accesat in octombrie 2016 programul Casa verde clasic in vederea instalarii unui panou solar apa calda. Conform ,, Ordinului 1817/ 2016 din 20.09.2016 pentru aprobarea Ghidului de finantare , publicat in MO cu nr. 747 din 26.09.2016, am depus o declaratie pe proprie raspundere tipizata in care s-a specificat ca nu am mai aplicat pentru acelaşi imobil şi nu am depus o altă cerere de finanţare care să fi fost acceptată în cadrul acestei sesiuni; si nu am mai primit finanţare în cadrul aceluiaşi program pentru acelaşi imobil în sesiunile derulate anterior. Totodata la pct ,,i,, art 13 din acest Ghid se solcita : ,, pentru imobilele deţinute în coproprietate se va depune o declaraţie notarială, semnată de toţi coproprietarii, din care să reiasă că pentru imobilul respectiv se va depune o singură cerere de finanţare, precum şi persoana solicitantă, în original; Imobilul pentru care am solicitat aceasta finantare a fost construit si dobandit in 2014 ( ultimele sesiuni fiind derulate in anii 2010-2011 ) in actul de vanzare fiind trecut atat eu cat si sotia la cumparatori. Solicitand aceasta declaratie notariala la doi notari , am fost refuzat pe motiv ca noi nu suntem copropietari ci propietari . In final un alt notar i-a legalizat sotiei o declaratie in care a specificat ca nu a accesat in nici o sesiune acest program . Dosarul a fost depus la sediul judetean al AFM ( Agentia Fondului de Mediu ) dupa ce a fost verificat in prealabil de angajatii acestei Agentii. In urma analizei acestor dosare la sediul central AFM dosarul mi-a fost respins cu urmatorul motiv : ,,in cuprinsul dosarului înaintat spre analiză A.F.M. și înregistrat cu nr. ......se regăsește declarația autentificată subnr. ......... de notarul public ....... , care nu este semnată de ambii coproprietari ai imobilului pentru care se dorește finanțarea. Conform art. 13 alin. (1) lit. i) din Ghidul de finanțare : “Pentru imobilele deţinute în coproprietate se va depune o declaraţie notarială, semnată de toţi coproprietarii, din care să reiasă că pentru imobilul respectiv se va depune o singură cerere de finanţare, precum şi persoana solicitantă, în original;...(...)”. Prin urmare, având în vedere dispozițiile imperative ale ghidului în ceea ce privește conținutul dosarului de finanțare,considerăm că aspectele reținute de comisia de analiză în pronunțarea soluiei de respingere a dosarului se dovedesc a fi corecte. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns si sa analizati si d-vs daca solutia a fost corecta si daca o mai pot schimba cumva in Instanta , deoarece cred ca acesti functionari se prevaleaza de niste cuvinte goale in loc sa verifice in orice baza de date a dansilor cele declarate de mine . Totodata va rog sa-mi definiti daca puteti conform legii ,,Copropietatea ,, si daca eu si sotia in conditiile date suntem copropietari . In situatia mea sunt multi cetateni din diferite judete si raspunsurile d-vs i-ar ajuta Va multumesc frumos de ajutor

Răspuns la discuția Politia favorizeaza infractorul
tgeorgescu a scris:

Politia e potopita cu sarcini si n-are resurse de bani, timp si personal pentru a le rezolva cum trebuie pe toate. In Olanda placa standard pe care o auzi de la politisti cand vrei sa reclami astfel de cazuri este: este un conflict in drept civil si ca atare nu este de competenta noastra. La fel e in Romania cand nu rezulta clar intentia de a comite infractiuni. Simplul fapt ca un intreprinzator nu a prestat niste servicii nu este un caz penal. Pentru a fi penal ar trebui dovedit ca a cerut banii respectivi avand dinainte intentia de a nu oferi nimic in schimb. Si nu tot ce este caz penal se rezolva.


Departe de a fi in contradictoriu, stau si realizez conform spuselor d-vs, ca poti pacali in acest fel zeci de oameni fara a putea fi tras la raspundere penala . Stau si ma intreb daca statul prin oamenii platiti de catre noi, nu ne poate apara bunurile dar in schimb daca incercam in vreun fel vreo frauda , ne trezim pe cap cu toti politistii din oras. E drept ce se intampla in aceasta tara ???
Revin cu intrebarea : ce institutii pot trage la raspundere sau sa le verifice activitatea acestor politisti ? Sefii din IGPR , DGA , Corpul de control al Ministrului de Interne ?
Răspuns la discuția Politia favorizeaza infractorul
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

În general o astfel de fapta nu constituie infracțiune.
Ar trebui deschis un proces civil dacă vreți bani.
În caz contrar e posibil sa nu mai puteți face nimic ulterior.


Sunt de acord cu d-vs dar i-am verificat firma si ( normal la un asemenea specimen ) e pe datorii si el ca persoana nu are nimic pe numele lui. In afara de o hotarare favorabila buna de pus in rama ce as putea castiga ???
Ce fel de legi avem in tara asta daca atunci cand esti inselat nu constituie infractiune, si trebuie sa mai cheltui alti bani , timp si nervi , ca sa ai o sansa de a-ti recupera banii ?
Buna ziua. Am fost inselat de un constructor care mi-a incasat banii pentru finalizarea constructiei unei case , dar apoi a fugit cu banii . Mi-a trimis dupa o luna niste chitante , inseriate aleatoriu, in care a scris ,, lucrare casa ", si nici acelea pe toata suma data. Am doua contracte, semnate de ambele parti ,cu lucrarile care trebuiau executate respectiv pentru tamplaria termopan. Dupa expirarea termenelor m-am adresat Parchetului cu o plangere care a ajuns la Serviciul Combaterii Economico-Financiare din cadrul IPJ. De atunci a trecut un an si jumatate si cu chiu cu vai lucratorul de politie , in urma unor sesizari de comunicare a stadiului cercetarilor la sefii dansului , mi-a luat o scurta declaratie cu cele intamplate, in mare. Sunt convins ca politistul treneaza cercetarile, ca fapta sa se prescrie si sa nu mai pot emite vreo pretentie. Va rog sa ma sfatuiti cum as putea sa impulsionez cercetarile si infractorul sa fie tras la raspundere ? Cine il poate trage la raspundere pe aceste politist rau intentionat ? Mentionez ca intre timp eu am continuat lucrarile la casa cu forte proprii sau cu rude , avand chitantele cu materialele cumparate . In justitie nu cred ca am succes deoarece firma acestui infractor e pe pierderi si acesta nu are conturi sau bunuri pe numele lui . Multumesc frumos pentru orice sfat care m-ar putea ajuta sa-mi recuperez banii.
Buna ziua .
Postez articolul 34 din acest Ordin :
,, Îndepărtarea apelor uzate menajere provenite de la locuinţele neracordate la un sistem de canalizare se face prin instalaţii de preepurare sau fose septice vidanjabile, care trebuie să fie proiectate şi executate conform normelor în vigoare şi amplasate la cel puţin 10 m faţă de cea mai apropiată locuinţă; instalaţiile se întreţin în bună stare de funcţionare; vidanjul se va descărca în cea mai apropiată staţie de epurare a apelor uzate."
Observati ca acest ordin prevede instalatie de preepurare sau fosa septica vidanjabila .
Colegul a intrebat de distanta minima de o locuinta pentru o hazna ( care este colectoarea si a apelor menajere si a mizeriilor unei locuinte ) .
Ne poate cineva lamuri , care e pana la urma distanta minima pentru o
hazna ?
Sunt agent de asigurari la un broker . Nu conteaza daca propietarul are permis sau nu . Nu se acorda reduceri , in acest moment , in functie de vechimea permisului de conducere . Daca propietarul nu are permis va recomand sa inscrieti in rubricile obligatorii luna si anul cand se emite asigurarea ( ex: 01.2015 pentru luna ianuarie sau daca solicitati o polita in august - 08.2015. Va recomand sa luati legatura cu un agent autorizat sau broker , intrucat in acest moment site-urile online nu mai acorda nici un fel de reduceri si unele au si pacalit clientii
Răspuns la discuția Teapa data de constructor
Va rog , daca mai aveti si alte pareri , ajutati-ma . Cum m-ar putea ajuta functionarii de la Protectia Consumatorului sau Garda Financiara ?
Buna seara .
As dori cateva raspunsuri competente despre ce ar trebui sa fac in continuare si daca mai am sanse de recuperare in speta urmatoare :

In luna Iunie a acestui an am gasit un anunt de vanzare pentru o casa intr-o localitate in apropierea orasului in care locuim. Am luat legatura cu vanzatorul ( un tip ce avea sa se recomande ca fiind administratorul unei firme de constructii ) si am mers la fata locului unde am gasit o fundatie cu 4 randuri de BCA-uri.

Ne-am inteles pentru un pret (17.000 euro pentru casa cu mansarda la ,,gri" ) si am hotarat inceperea lucrarilor si perfectarea actelor. Actele au durat destul de mult (cadastru ,intabulare ), fiind teren concesionat dar in final prin septembrie s-a procedat la vanzarea casei ( prin propietarul concesiunii - care a primit o suma de bani de la constructor pt a-i da voie sa construiasca fundatia ) si apoi am preluat noi suprafata de teren concesionata. Pana aici totul bine , nu am fost implicati decat cu 5000 lei avans. La semnarea actelor constructorul a conditionat asta prin plata sumei de 10.000 euro. I-am platit...

Apoi au urmat alte sume de bani ( 6800 lei pt partea lemnoasa a casei si podul mansardei , 75000 pt acoperisul tip Lindab , 5000 lei avans pt geamuri si usi termopan, 5000 lei pt gardul exterior, fosa septica , scara interioara , platforma betonata in fata. Din toate aceste sume nu a realizat decat acoperisul. De o buna perioada nu mai raspunde la telefon ci doar mai da cate un mesaj sa-l las in pace ca el a executat lucrarile pt banii ce i-a primit.

Mentionez ca am incheiat cu el doua contracte stampilate si semnate de ambele parti in care se specifica clar ce trebuie sa faca de banii primiti. Pentru termopane am contract separat cu termen de executie de 10 zile nerespectat. Zilele trecute am primit acasa intr-un plic recomandat 14 facturi cu chitante pt toate sumele platite. La prestatii el a inscris ,,Lucrari casa " pe toate .
Facturile si chitantele nu au numere consecutive , fiind inscrise pe ele numere pe care le-a mai inscris o data sau anterioare pentru zile ulterioare, chiar si o chitanta emisa cu o zi dupa ce am primit plicul acasa . Ulterior am aflat ca altor doi clienti( cu care am luat legatura ) le-a facut exact la fel , promisiuni tentante , bani luati , fara facturi , lucrari neexecutate .

Va rog frumos , spuneti-mi caror autoritati ar trebui sa ma adresez pt a incerca sa mai recuperez ceva , sau ce sanse reale mai am ca sa-mi recuperez banii platiti pentru lucrari neexecutate .
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si ajutor
Va multumesc de sfaturi , maine ma intalnesc cu el si informat de d-vs voi sti cum sa pun problema .