avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Activitate mariangal

Activitate mariangal

Buna ziua. O intrebare privind confiscarea telefoanelor elevilor folosite in timpul orei sau in timpul programului. Au dreptu profesorii sa confiste aceste telefoane? Trebuie sa reactualizez regulamentul scolar si parerile sunt impartite. Dupa mine, profesorul nu este investit de nicio lege cu autoritatea de a confisca si retine un bun al elevului, iar luarea fortata mi-e teama sa nu se incadreze la talharie chiar daca unii vor spune ca nu l-a luat cu scopul de a si-l insusi. O parere pe lege se poate?
Am cumparat o masina si cel care a vandut-o a promis ca trimite prin posta fiscalul. La randul lui o cumparase de la altcineva cu fiscal. Nu a mai trimis fiscalul si acum nu mai recunoaste ca ca mi-a vandut masina. Mi-a fost retinut certificatul pentru ca nu a fost inmatriculata la termen. Cum pot face sa il recuperez si sa o inmatriculez?
Buna ziua. Am 45 de ani si lucrez in invatamant ca profesor. Predau la o scoala in orasulk Focsani si fac naveta zilnic 80 km dus-intors. As dori sa obtin o locuinta ANL stiind ca ultima modificare a legii sune ca „Medicii rezidenți și medicii specialiști, precum și cadrele didactice calificate pot depune cereri pentru repartizarea locuințelor construite prin programele A.N.L. și după împlinirea vârstei de 35 de ani”.
Intrebarea este daca pot solicita o locuinta destinata inchirierii sau trebuie sa existe la nivelul localitatii locuinte destinate excluziv pentru cadre didactice. Am vazut un raspuns la o adresa prin care se spunea ca nu se aproba deorece la nivel de oras nu exista locuinte destinate exclusiv acestei categorii. Dar la lecturarea legii nu am gasit vreo interdictie ca noi nu avem dreptul sa solicitam o locuinta care nu e destinata exclusiv cadrelor didactice. Va rog un raspuns pe lege, pentru a ma putea duce informat cu cererea respectiva
Buna ziua.
Am o cunostinta care avea o datorie de 1100 de lei la un individ, fost asociat intyr-o firma. Dupa iesirea din asociere, acesta a somat-o sa-i plateasca datoria si cum nu avea banii atunci, a fost dus-a la un notar, prieten foarte bun cu individul, unde au semnat un contract de imprumut. De la 1100 de lei s-a ajuns la 2600 lei, pe care se obliga sa-i plateasca pana la 1 decembrie 2017.
Ce mi se pare suspect este faptul ca notarul a pus-o sa garanteze cu toate bunurile mobile si imobile care compun patrimoniul in momentul semnarii contractului. De asemenea in caz de neplata la termenul stabilit individul fara somatie, fara judecata si fara punere in intarziere o va putea executa silit fara notificare.
De asemenea alt fapt suspect este ca nu se specifica forta majora ca in orice alt contract. Ce se intampla daca in caz de forta majora nu poate plati la termenul respectiv.
Ce parere aveti despre aces lucru? Estwe legal ce a facut notarul imptreuna cu camatarul respectiv? Mie mi se pare ca n-ar fi legal sa fii obligat sa garantezi cu toate bunurile mobile si imobile un imprumut de 2600 lei, imprumut care de fapt e de 1100 lei
Răspuns la discuția Plangere impotriva unui politist
Impotriva mea s-a facut plangerea. Din mandatul de perchezitie reiese ca s-a ibceput urmarirea penala impitriva mea,
Buna ziua. Am fost acuzat de o infractiune destul de grava, pe nedrept printr-o plangere facuta de un individ. Cand am aflat despre acest lucru m-am dus la postul de politie si cerand lamuriri, politistul mi-a aruncat in fata ca` va avea el grija sa demonstreze ca sunt vinovat`. M-am trezit dupa vreo doua saptamani cu o perchezitie acasa, perchezitie care a fost extinsa si la sediul firmei mele cu toate ca nu se specifica acest lucru in mandat. Firma se afla in alta localitate la o distanta de 2 km. Ulterior am constatat ca persoana care mi-a facut plangerea stia despre perchezitia facuta si despre alte date din dosar cum ar fi ceea ce am vorbit cu politistul la post. La crima organizata, cand s-a facut perchezitia informatica au fost gasite pe un stik probele stranse de mine in favoarea mea ce constau in mesaje trimise de cel ce a facut plangerea. Acestea au fost date prin proces verbal politistului pt a le prezenta procurorului. A doua zi am primit mesaje de la cel care m-a acuzat prin care demonstra ca este la curent cu probele ce politistul trebuia sa le prezinte procurorului..
As dori sa stiu unde se incadreaza faptele politistului care este mana in mana cu cel care a facut plangerea. Abuz in serviciu, Divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, incalcarea prezumtiei de nevinovatie, incalcarea art5 privind aflarea adevarului, incalcarea mandatului de perchezitie imobiliara.