avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Activitate Decebal58

Activitate Decebal58

Există vreun act normativ, care să reglementeze activitățile sait urilor matrimoniale?
D-le. Grecu, dacă nu știți, lăsați un domn avocat să ne răspundă.
Pentru cultura dvs., nu există înțelegere, fac parte din comitet, care împreună cu ceilalți membrii și cu președintele, agreeam una din soluții, contract de închiriere, sau comodat.
Suntem o asociatie de proprietari compusa din 6 blocuri, imprejmuita cu un gard. Avem 236 locuri de parcare, insuficiente pentru toti proprietarii, mai ales ca, unii detin cate doua autoturisme si mai vine si cu auto de serviciu. Pentru a avea fiecare proprietar doar un loc de parcare,
Putem ca, fiecare proprietar sa incheiem un contract de inchiriere cu asociatia, sau de comodat?
O Hotarare judecatoreasca care a fost data la data de 23.12.2020, cu referire la art.275 al.2 cpp, este legala, sau trebuia data cu referire la ncpp?
Care este termenul maxim, de luare la cunostiinta a unei contraventii rutiere, comisa intr-un stat UE si in cazul in care exista un asemena termen, depasirea acestuia, prescrie contraventia?
,, În temeiul art. 66 rap. la art. 64 alin. 4 C.p.p. admite cererea de abţinere formulată de domnul judecător ..................................... Înaintarea dosarului la Serviciul Registratură pentru repartizarea aleatorie a dosarului. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică azi, 31.08.2020. ,,.Dupa care a urmat procesul cu o singura infatisare, localul nedeclarand nimic.
Ideea este ca, a fost un ,,parat,, politist local si un alt conducator auto, care avea calitatea de contravenient si care a fost folosit de ,,local,, ca si martor, fiind ,,recompensat,, cu nesanctionarea contraventionala. Consider ca, exista suspiciuni de coruptie, santaj, abuz in serviciu, etc.
In ,,cercetarea,, penala, martorul/contravenient nu a fost audiat, audiat fiind doar ,,politistul,, local, ca si martor???!!! Localul nici macar nu a fost intrebat, daca martorul a comis aceeasi contraventie si daca da, de ce nu a fost sanctionat.
,,Cercetarea,, penala, la politie, a durat peste 2 ani, fiind audiat ca si martor doar politistul local(?!), cu toate ca, acesta a fost parat. Un judecator de drepturi si libertati, a emis o hotarare in care s-a admis ,,tergiversare dosar,,.
Contestatie, Recurs, etc., ce se mai poate face?
Speta: ,,Complet: C4 PENAL
Tip solutie: respinge cererea
Solutia pe scurt: În baza art. 341 alin. (6) lit. a) C. proc. pen., respinge ca nefondată plângerea împotriva ordonanţei de clasare...,,
,, În temeiul art. 66 rap. la art. 64 alin. 4 C.p.p. admite cererea de abţinere formulată de domnul judecător ..................................... Înaintarea dosarului la Serviciul Registratură pentru repartizarea aleatorie a dosarului. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică azi, 31.08.2020. ,,
Ideea este ca, a fost un ,,parat,, politist local si un alt conducator auto, care avea calitatea de contravenient si care a fost folosit de ,,local,, ca si martor, fiind ,,recompensat,, cu nesanctionarea contraventionala. Consider ca, exista suspiciuni de coruptie, santaj, abuz in serviciu, etc.
In ,,cercetarea,, penala, martorul/contravenient nu a fost audiat, audiat fiind doar ,,politistul,, local, ca si martor???!!!
Va mulțumesc pentru răspunsuri...
Dar, în art. 32 din OG. 2/2001R, se înțelege ca, pe timpul procesului, se suspenda executarea...
In cazul in care ai platit 5 ani impozit la alta sectie financiara, unde ai avut domiciliu si vrei sa transferi dosarul auto la sectia de care apartii cu domiciliu, de 5 ani, ce se intampla?
Trebuie sa platesti impozitul pe ultimii 5 ani la sectia la care transferi auto?
Urmand ca, ulterior sa ,,recuperezi,, impozitele pe care le-ai platit la Sectia financiara, unde nu mai aveai domiciliu de 5 ani?
Răspuns la discuția Amendă
Scuze, ce 48 de ore???!!!

D.D.B a scris:

Deci daca amendă poate fii prin lege între 1000 și 10000, iar eu primesc 6000, doar in cazul in care se menționează în procesul verbal, in mod expres, că în cazul în care achit pe loc sau in termen de 48 de ore, pot achita jumătate din valoarea minima, adică 3000 lei?
Altfel achit valoarea amenzii, adică 6000 lei.