avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters428133

Activitate ContSters428133

In cazul demisiei angajatorul decide preavizul dumneavoastra fiindca este posibil sa aiba nevoie de om pe postul respectiv si sa nu aiba alte solutii decat sa va tina preaviz pana angajeaza om pe postul respecti sau pana cand se termina perioada de preaviz legala. Conform legilor din codul muncii contractul de munca are si drepturi si obligatii de ambele parti. Singura sansa sa demisionati fara preaviz este conform art81 alineat 8 numai daca angajatorul nu va respectat contractul de munca, dar asta cere sa demonstrati aceste aspecte.
Răspuns la discuția Concediere abuziva
Din ce știu eu daunele morale trebuia cerute în momentul în care ați acționat litigiul de munca. Dacă s-a demonstrat ca a fost o concediere nelegala dumneavoastră puteți înainta un proces penal în care sa cereți și daune, dar ăsta nu este chiar ușor ca un litigiu. În baza a ce dovezi aveți mergeți la un avocat sa analizeze cazul și sa vedeți ce șanse aveți. Însă părerea mea este sa nu fiți lacom și sa îi dați pace, un proces nu este tocmai o chestie plăcută de ambele părți și sunt foarte mari consumatoare de timp și bani.
Răspuns la discuția Adeverinta de vechime
Trebuie sa cereți de la fiecare angajator în parte. Dacă în termen de 30 de zile nu va eliberează puteți facă sesizare la itm.
Răspuns la discuția Demisie cu preaviz
Din ce citesc la dumneavoastră cu siguranță lucrați pe piața serviciilor. În primul rand dacă bonusul nu este stipulat în contraft este destul de greu. Faceți rost de grila de salariu și păstrați un exemplar pentru dumneavoastră. Dacă ați primit banii pe card aveți un avantaj sau poate un fluturaș. Dacă nici una din ele căutați sa aveți și cea mai mica dovada ca ați primit acele bonusuri. Cereți în scris ( prin fax cu confirmare sau scrisoare recomandata) un răspuns de ce nu primiți bonusul
Dacă nu primiți nici un răspuns mergeți la itm și faceți plângere. Dacă nici așa nu se rezolva puteți acționa în judecata, dar dacă nu puteți demonstra ca ați primit bonusuri puteți pierde.( puteți ruga colegi sau foști colegi sa vina martori și sa depună mărturie cu procedurile de lucru neetice).
Puteți cere angajatorului încetarea contractului cu art 55 alin. B acordul părților. Dacă acesta este binevoitor va poate elibera mai repede de contract.
Verificați contractul semnat. La 15-16 ore pe zi, 1 zi Da una nu dumneavoastră depășiți cu mult norma de lucru data conform codului muncii. Art 114 din codul muncii specifica maxim 48 de ore pe săptămână. De asemeni conform articolului 119 din codul muncii angajatorul are obligația de a monitoriza orele suplimentare și sa le compenseze în bani sau liber. Dacă simțiți ca acesta nu este corect cu dumneavoastră încercați sa vorbiți cu el, dacă nu vrea sa va elucideze faceți sesizare la itm apoi strângeți dovezi cât mai multe și acționați în instanță.
Răspuns la discuția salariu neplatit la demisie
Având în vedere ca nu ați primit aprobare de concediu, dumneavoastră ați fost mai mult ca sigur trecut absent nemotivat. În momentul în care vi s-a respins cererea de concediu dvs trebuia sa va prezentați la munca. Puteți sa le solicitați în scris cu fax cu confirmare sau scrisoare recomandata clarificarea situației și drepturile financiare și dacă nu primiți răspuns abia atunci puteți sa începeți sa acționați. Va recomand înainte sa așteptați sa primiți răspuns de la ei sa nu cumva sa pierdeți timp și bani degeaba. Succes.
Având în vedere ca nu aveți contract de munca, cum faceți dovada ca ați lucrate la ei?? Eu va recomand sa îi trimiteți un fax cu confirmare de primire în care sa îi cereți drepturile legale și solicitați clarificarea la locul de munca. Dacă în 30 de zile nu primiți răspuns, mergeți cu acel fax cu confirmare la itm și depuneți plângere.
Răspuns la discuția litigiu de munca
E mai clar acum. Mulțumesc frumos.
Sper sa nu se întindă prea mult situația, având în vedere ca s-a demonstrat rea credinta angajatorului.
Răspuns la discuția litigiu de munca
Pai eu vreau sa mă opun, dar care este mai exact procedura legala? Adică ce șanse am sa nu las ăsta sa se întâmple??
Mulțumesc.