avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Activitate barbosul

Activitate barbosul

Răspuns la discuția Inmatriculare auto
Cel care o vinde mi-a spus ca masina e radiata din evidentele fiscale din 1974 (de cand dateaza contractul de vanzare - cumparare dintre tatal acestuia si fostul proprietar). Ce incidenta are aceasta masina? Trebuie facuta succesiunea sau este practic ca orice alt bun (ex: o masa)?
Salutare! Va scriu in legatura cu urmatoarea situatie: am gasit o masina veche, de vanzare. Problema este ca tipul care o vinde o are de la tatal lui, care e decedat. Singurele acte ale masinii sunt un act de vanzare-cumparare din 1974 facut intre tatal lui si vanzatorul de la acea vreme, precum si un certificat de radiere de la Politie, datat in 1974.

Problema delicata apare aici: in contractul de vanzare-cumparare de atunci sunt stipulate ca repere de identificare ale masinii seria motorului si numarul vechi de inmatriculare. Masina, in prezent, NU are motor.

Doresc sa cumpar acest auto, insa nu stiu dpdv legal la ce ar trebui sa am grija. Si ce acte trebuie facute. Imi doresc sa le fac la un birou notarial. Multumesc!