avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inmatriculare auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inmatriculare auto

Salutare! Va scriu in legatura cu urmatoarea situatie: am gasit o masina veche, de vanzare. Problema este ca tipul care o vinde o are de la tatal lui, care e decedat. Singurele acte ale masinii sunt un act de vanzare-cumparare din 1974 facut intre tatal lui si vanzatorul de la acea vreme, precum si un certificat de radiere de la Politie, datat in 1974.

Problema delicata apare aici: in contractul de vanzare-cumparare de atunci sunt stipulate ca repere de identificare ale masinii seria motorului si numarul vechi de inmatriculare. Masina, in prezent, NU are motor.

Doresc sa cumpar acest auto, insa nu stiu dpdv legal la ce ar trebui sa am grija. Si ce acte trebuie facute. Imi doresc sa le fac la un birou notarial. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: barbosul , utilizator 17:48, 27 Aprilie 2017
Pentru inceput trebuie ca sa fie dezbatuta succesiunea masei succesorale a defunctului proprietar al bunului mobil
Dupa intocmirea certificatului de mostenitor,titularul acestuia trebuie sa inmatriculeze bunul mobil si ulterior,in calitate de unic proprietar poate sa dispuna dupa propriul interes de acesta
Atentie sporita daca intentionati achizitionare auto pentru a circula pe drumurile publice,la RAR veti avea nevoie de documente justificative eliberate de unitate service autorizata pentru inlocuire motor
Cel care o vinde mi-a spus ca masina e radiata din evidentele fiscale din 1974 (de cand dateaza contractul de vanzare - cumparare dintre tatal acestuia si fostul proprietar). Ce incidenta are aceasta masina? Trebuie facuta succesiunea sau este practic ca orice alt bun (ex: o masa)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina si am fost pacalit AlexBC AlexBC Buna seara, Va rog din suflet sa ma ajutati cu aceasta problema. Sunt din Bacau si ieri am cumparat o masina din Focsani de pe un site auto. In anunt ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto in lipsa proprietarului yorkie yorkie Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate in urmatoarea problema Sunt plecat din tara si am lasat masina la vanzare in Romania tatalui meu. Acesta nu ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism ca mostenitor silcat silcat Buna seara. As dori sa vand un autoturism dobandit prin mostenire - deces tata - mostenitori eu si fratele. Cumparatorul nu a mai dorit sa astepte sa ... (vezi toată discuția)