avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Activitate Daniel944

Activitate Daniel944

Am anuntat politia imediat dupa incident si au reusit sa-l gaseasca pe respectivul sofer, care a recunoscut pana la urma ca a intrat pe contrasens, a dat declaratie la politie și tot atunci a fost de acord să suporte reparatia masinii cu asigurarea firmei la care este angajat, avand in vedere ca in momentul incidentului soferul conducea duba proprietatea firmei si era in timpul exercitarii atributiilor de serviciu. Problema a fost ca in momentul in care am convenit sa repare el masina, nu avea actele de asigurare a masinii asupra sa si a ramas sa mi le predea cateva zile dupa, ca sa pot merge la asigurator, dar acum nu mai raspunde la telefon, nu mai pot da de el, deci tot ce am la indemana sunt declaratia de la politie in care a recunoscut ca a intrat pe contrasens provocand incidentul, precum si procesul-verbal de contraventie al agentului constatator. Intrebarea mea ar fi daca sunt acestea suficiente sa pot porni o actiune in instanta ca sa pot recupera pagubele masinii? As avea vreo posibilitatea de castig de cauza?
Buna ziua! Acum cateva zile circulam regulamentar pe un drum judetean si, iesind dintr-o curba, am observat o duba care venea din sens opus pe banda ei de mers. Dintr-o data, duba a intrat pe banda mea si era indeajuns de aproape de mine incat sa rezulte o coliziune intre masina pe care o conduceam si duba respectiva. Ca sa evit coliziunea, am virat dreapta cat am putut spre marginea carosabilului, parasind apoi carosabilul si aproape sa intru in sant. Apoi am incercat sa redresez masina inapoi pe carosabil, tragand stanga de volan, dar am pierdut controlul volanului si masina s-a rostogolit de pe carosabil pana am ajuns in sant, masina fiind cu rotile in sus si oprindu-ma de un copac, avariind-o. Duba respectiva nu a oprit si a plecat mai departe. Mentionez ca nu a existat coliziune efectiva intre autoturisme, dar daca nu il evitam, impactul ar fi fost frontal din cauza faptului ca ne aflam practic pe aceeasi banda, duba indreptandu-se direct spre mine.
Martori nu sunt care sa fi vazut exact momentul in care a intrat pe contrasens, dar pe camerele de supraveghere aflate la vreo 4 km de locul evenimentului rutier se vede exact duba respectiva, asa cum am recunoscut-o eu, aceasta fiind primul autoturism de acest gen care a trecut pe acolo la acel moment si pe un sofer care venea din urma l-a recunoscut. Ce as putea sa fac din punct de vedere juridic in acest sens? As putea sa depun o plangere la politie? Se incadreaza in vreo fapta penala sau este doar contraventie? Cum as putea sa actionez astfel incat soferul respectiv sa isi asume raspunderea si macar sa suporte cheltuielile de reparare a masinii?