avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Activitate adi8165

Activitate adi8165

Multumesc pentru raspuns
Insa tot nu m-am lamurit judecarea cererii de stramutare se poate muta la o alta curte de apel? de la cea care ar trebui sa judece cererea de stramutare (doamna avocat a partii adverse are o ruda judecator la curtea de apel unde ar trebui sa se judece cererea de stramutare, deci nu am nici o sansa sa se aprobe cererea de stramutare ) si unde ma adresez cu aceasta solicitare pentru mutarea cererii de stramutare la o alta curte de apel? adica la ce institutie ICCJ, CSM?
Am un dosar in care vreau sa fac o cerere de stramutare datorita influentei doamnei avocat a partii adverse , problema este ca aceasta are o ruda judecator la curtea de apel la care trebuie sa depun cererea de stramutare.
Intrebari:
1. Se poate solicita judecarea cererii de stramutare la o alta curte de apel fata de cea de care apartin? si unde trebuie sa solicit, la ce institutie CSM, ICCJ, etc ?
2 Daca reusesc sa mut judecarea cererii de stramutare si aceasta este aprobata, judecarea dosarului principal se da la o instanta de acelasi grad din jurisdictia (din orasele) respectivei curti de apel sau se poate da si in alte orase din afara jurisdictiei curtii de apel? (adica sa il dea inapoi in orasul in care ma judec sau in cel al curtii de apel unde se afla judecator o ruda a avocatei partii adverse)
Răspuns la discuția procedura stramutarii
Nu imi poate raspunde nimeni la intrebarea de mai sus ?
Sunt in perioada de 30 zile in care trebuie sa fac apelul (sentinta mi-a fost comunicata).
Care sunt pasii pentru efectuarea unei cereri de stramutare:
Pot sa o fac cererea de stramutare la curtea de apel acum inainte sa depun intampinarea pentru apel la Tribunalul de care apartin? sau numai dupa ce depun intampinarea pentru apel si primesc citatie pentru a ma prezenta la sedinta de apel la Tribunalul de care apartin? si ulterior daca curtea de apel decide stramutarea se va muta dosarul la Tribunalul din alt oras
Răspuns la discuția Cale de atac dupa apel
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde ce scrie in hotararea apelului daca scrie la final cu drept de recurs in 15 zile sau scrie definitiva. Daca nu mai aveti dreptul la un recurs prin sentinta puteti ataca aceasta ultima sentinta prin contestatie in anulare art. 503 Codul de procedură civilă,( insa trebuie sa va incadrati cu situatia dvs pe prevederile articolului si in 15 zile de la pronuntare altfel vi se respinge). Nu cred ca mai puteti apela la nici o procedura acum deoarece toate sunt tardive daca ati primit sentinta in 2018
ok am inteles, va multumesc tuturor pentru raspunsurile acordate .
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri
Conform art 338 se dispune motivat o noua expertiza la dosar, in aceste conditii asa cum si numele ii spune (contraexpertiza) nu inlatura ca proba expertiza anterioara? deoarece este o noua expertiza, instanta dispunand motivat contraexpertiza.
Cum pot exista doua expertize care se bat cap in cap in acelasi timp in dosar si sa aiba aceasi valoare, nu mi se pare logic contraexpertiza fiind o noua expertiza in dosar, trebuie in mod normal sa anuleze valoarea primei expertize, mai ales daca contraexpertiza este intocmita de mai multi experti (exemplu daca angajezi un nou director la o firma trebuie sa il concediezi mai intai pe cel existent nu poti avea doi directori care dau dispozitii contrare pe aceasi functie)
Am un dosar in care instanta s-a schimbat pe parcursul judecarii pe fond primul judecator transferandu-se la o instanta din alt oras si instanta care a preluat cazul a pronuntat o hotarare pe fond stupefianta.
Instanta a ignorat complet majoritatea probelor din dosar, in special raportul de contraexpertiza si s-a pronuntat in baza raportului initial de expertiza, desi expertul care a intocmit raportul de expertiza a sustinut in suplimentul la raport faptul ca nu a respectat aliniamentul din actele cadastrale si ca daca instanta nu este multumita de concluziile raportului sau de expertiza poate apela la efectuarea unei contraexpertize, moment in care lucarea sa devine fara valoare pentru dosar.
Ceea ce s-a intamplat, instanta aproband la sedinta urmatoare depunerii acestui supliment de expertiza efectuarea unei contraexpertize conform prevederilor art 338 cod de procedura civila
Conform art 338 contraexpertiza se dispune MOTIVAT, la termenul urmator depunerii raportului/suplimentului de expertiza .
Intrebarea mea este din punct de vedere procedural o contraexpertiza, din momentul desemnarii ei , inlatura raportul de expertiza initial din analiza instantei ? (instanta fiind obligata procedural sa tina cont in sentinta de concluziile raportului de contraexpertiza, din moment ce a dispus anterior motivat efectuarea contraexpertizei, adica existau motive serioase privind inexactitatea concluziilor din raportul de expertiza initial ).
Buna ziua
Am un dosar de granituire in care expertii au depus initial un raport de contraexpertiza fara fixarea liniei de granita, doar cu constatari privind situatia de folosinta actuala a terenului fiecarui imobil (ii includea in perimetrul partii adverse si fasia de teren apartinand imobilului meu intabulat, folosita ilegal de partea adversa in prezent ).
Ulterior obiectunilor pe care le-am introdus expertii, obligati de instanta au depus un supliment prin care au stabilit si linia de granita conform actelor de la dosar (in favoarea mea).
Problema este ca, desi instanta le-a solicitat expertilor sa depuna spre avizare tehnica la OCPI documentatia suplimentului cu linia de granita, acestia au depus inca o data la OCPI constatarile lor initiale cu planse in care arata terenul ce il folosesc in prezent partile din dosar (incluzand din nou fasia mea de teren, in perimetrul partii adverse), care a fost evident respinsa de OCPI, deoarece imobilul partii adverse cu fasia mea de teren inclusa abuziv de experti se suprapune real peste imobilul meu intabulat cu respectiva fasie de teren, iar toata aceasta operatiune de tergiversare a durat 5 luni
Intrebarea mea este poate avocatul partii adverse sa profite procedural la apel sau la recurs de lipsa avizului tehnic OCPI privind suplimentul prin care s-a fixat linia de granita si sa solicite o noua contraexpertiza la apel/recurs???
Ca vreau sa stiu daca mai are rost sa insist la instanta cu solicitarea de avizare tehnica la OCPI a suplimentului prin care s-a stabilit linia de granita si sa pierd inca 4-5 luni (ceea ce nu imi garanteaza ca expertii depun documentatia corecta la OCPI cu linia de granita si perimetrele stabilite astfel pentru imobile, ii suspectez de intelegere pe experti cu partea adversa sa tergiverseze solutionarea dosarului) sau pot sa solicit instantei sa intre in pronuntare pe documentele care sunt acum la dosar
Răspuns la discuția Raspuns experti la obiectiuni
Buna seara

Multumesc pentru raspuns, am inteles instanta poate solicita expertilor lamuriri oricand si fara sa solicite partile expres si in privinta inlocuirii expertilor, daca acestia nu raspund deloc obiectiunilor ce le va depune probabil partea adversa (si-au incasat onorariul, deci pot sa tergiverseze la nesfarsit si cu amenzi judiciare luate, pana se satura instanta si ii schimba), iar eu nu prea am ce face.
In ritmul asta termin fondul dosarului peste min 2 ani, greu si cu sistemul asta de Justitie, multi mor inainte sa primeasca o sentinta in dosarele pe care le au pe rol, pacat ca nu exista o legislatie clara in privinta raspunderii magistratilor si institutie specializata in verificarea, sanctionarea magistratilor pentru abuzurile care le fac in dosare si ca s-a ajuns in halul acesta in justitia unei tari cu pretentii de membra UE.