avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cererea de stramutare se poate judeca la alta curte de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cererea de stramutare se poate judeca la alta curte de apel

Am un dosar in care vreau sa fac o cerere de stramutare datorita influentei doamnei avocat a partii adverse , problema este ca aceasta are o ruda judecator la curtea de apel la care trebuie sa depun cererea de stramutare.
Intrebari:
1. Se poate solicita judecarea cererii de stramutare la o alta curte de apel fata de cea de care apartin? si unde trebuie sa solicit, la ce institutie CSM, ICCJ, etc ?
2 Daca reusesc sa mut judecarea cererii de stramutare si aceasta este aprobata, judecarea dosarului principal se da la o instanta de acelasi grad din jurisdictia (din orasele) respectivei curti de apel sau se poate da si in alte orase din afara jurisdictiei curtii de apel? (adica sa il dea inapoi in orasul in care ma judec sau in cel al curtii de apel unde se afla judecator o ruda a avocatei partii adverse)
Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2019
adi8165, utilizator
Cel mai recent răspuns: adi8165 , utilizator 16:13, 5 Septembrie 2019
1. Cererea de strămutare întemeiată pe motiv de bănuială legitimă este de competența curții de apel, dacă instanța de la care se cere strămutarea este o judecătorie sau un tribunal din circumscripția acesteia.

2. În caz de admitere a cererii de strămutare, curtea de apel trimite procesul spre judecată unei alte instanțe de același grad din circumscripția sa.
Multumesc pentru raspuns
Insa tot nu m-am lamurit judecarea cererii de stramutare se poate muta la o alta curte de apel? de la cea care ar trebui sa judece cererea de stramutare (doamna avocat a partii adverse are o ruda judecator la curtea de apel unde ar trebui sa se judece cererea de stramutare, deci nu am nici o sansa sa se aprobe cererea de stramutare ) si unde ma adresez cu aceasta solicitare pentru mutarea cererii de stramutare la o alta curte de apel? adica la ce institutie ICCJ, CSM?
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2019
adi8165, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de stramutare vale_li vale_li Buna ziua Am proces de pretentii pe fond si vreau sa fac o cerere de stramutare a dosarului datorita influentei pe care o are avocata partii adverse, insa ... (vezi toată discuția)
Este posibil sa mut un proces in care nu sunt judecat echitabil la o alta judecatorie stroe maqrcel stroe maqrcel In acelasi proces in care s-a eliminat un martor pe motiv ca este ruda prin afinitate cu mine,desi nu era,de catre un judecator care scrie in incheiera de ... (vezi toată discuția)
Stramutare proces danielavoicu76 danielavoicu76 Buna ziua . Va rog sa imi spuneti cum pot stramuta un proces de faliment daca banuiala legitima exista si asupra judecatorilor de la curtea de apel ? ... (vezi toată discuția)