Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Recalificările fiscale - riscuri pentru companii. Lectori: EY România. Marți, 19 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate expert_cont

Activitate expert_cont

Multumim pentru răspuns. Intentia noastra este ca sotia sa nu fie data afara din casă, in cazul in care sotul "pleaca primul". Deci as vrea ca sotia sa poata locui in continuare in casa, apoi dupa ce "se va duce si ea" ,casa sa ramana normal copilului sotului. Copilul sotiei nu are nici o pretenție, e mult prea "departe" pentru o simpla casa dintr-un orasel de provincie. Ce ne sfătuiți sa facem?
Buna ziua, doamnelor si domnilor! Am si eu urmatoarea speță: soț si soție la a doua casatorie, fiecare avand cate un copil din casatoriile anterioare. Copiii sunt majori. Cei doi locuiesc de 7 ani in casa sotului cumparata inaintea casatoriei, sotul fiind unicul proprietar in contract. Cum se poate proceda legal pentru ca sotia sa fie trecuta si ea in contract cu cota parte, pentru a nu fi data afara din casa la bătrânețe, daca sotul decedeza primul? Mentionez ca cei doi nu mai au alte bunuri, decat aceasta căsuță, pe care, desi nu au platit-o împreună, ei au facut frecvent îmbunătățiri, renovari si ar fi normal ca sotul supravietuitor sa locuiască in continuare in ea. Multumim anticipat pentru raspunsuri.