avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Activitate ionuttatu

Activitate ionuttatu

Buna ziua

Bunica mea, in varsta de 76 ani a sosit in Noua Zeelanda in luna septembrie, anul curent si a primit viza de turist pe aeroport pe o perioada de 3 luni. Respectand legile Biroului de Imigrari al NZ am aplicat pentru extinderea vizei de turist pentru inca 3 luni iar acestia au cerut dovada cazierului judiciar.
Problema:
Romania nu are consulat in Noua Zeelanda ci numai in Australia (care se ocupa si de cetatenii romani din NZ)
Domnul Consul din Sydney a cerut ( precum prevede legea banuiesc ) ca bunica mea sa se deplaseze personal la Sydney pentru acest serviciu ceea ce nu este posibil deoarece odata ce parasesti teritoriul NZ pierzi si viza de turist si nu mai ai dreptul la o alta viza de turist pe o perioada egala cu cea in care ai stat in NZ. Pe scurt nu poti sa pleci si sa te intorci.

De mentionat: Am avut si eu nevoie de cazierul judiciar in urma cu aprox 1 an. Am reusit sa iau legatura cu doamna consul ( altul la acea perioada ) prin telefon si am reusit sa l primesc atat un scan pe email cat si prin posta dupa ce am trimis documentele aferente: cerere, copie buletin, taxa.

Intrebare: Exista o varinta prin care bunica mea poate cere cazierul judiciar online? Daca nu, cum de in cazul meu s-a putut? A fost doamna consul mai "romanca" decat domnul din prezent?

Va multumesc frumos pentru timpul acordat si o zi frumoasa!
Multumesc frumos pentru raspuns.

Da, are logica. Sper ca si cei de la imigrari sa inteleaga.
Buna ziua!

Incerc sa gasesc fisa postului pentru pozitia de programator ajutor dintr-o sursa oficiala (anc, spre exemplu). Am gasit pe site-ul anc.edu.ro insa este pentru codul vechi inainte de 2011 si anume 312101 (detalii aici: [ link extern ] )

Aveti idee unde as putea sa gasesc fisa postului pentru noul cod 351201?

Mentionez, inca odata, trebuie sa fie o sursa oficiala din partea unei institutii de stat. Aceasta informatie a fost ceruta de Biroul de Imigrari al Noii Zeelande.

Multumesc!