avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Activitate AndraDeea

Activitate AndraDeea

Discuție Despre pensie
Dacă iau pensie de urmăs și nu m-am mai prezentat anul acesta la facultate trebuie sa plătesc din urma pe anul acesta?
Bună ziua! Am sa va scrie pe scurt 3 scrisori ce le-a primit fratele de la casa de pensii pentru a ma lamuri cu ele menționez ca în februarie 2017 a fost retras având vârstă de 26 de ani. În timpul acestor ani au fost duse adeverințele şi nu înțeleg de ce au trimis acum aceste scrisori. Va mulțumesc. 1. În vederea dosarului de pensie, va rugam sa va prezentați în 10 zile la sediul locale de pensie cu adeverințe din care sa rezulte situația școlară pe 2014-2015, 2015-2016 deoarece au fost solicitate aceste informații la unitatea de învățământ și nu am primit răspuns. 2. Aceasta cred ca este trimisa către facultate și scrie asa: Prin prezenta va rugam sa ne trimiteți o adeverință din care sa rezulte situația școlară pe 2014-2015 și sa va referiți la datele de promovare și eventualei exmatriculari, retrageri etc. Menționez ca anul 2014-2015 rezulta ca era înmatriculat în anul 3 de studii. Datele sunt necesare la stabilirea unui eventual credit sau debit in raportul cu bugetul asigurări sociale de stat fiind subnumitul beneficiarul unei pensiile de urmaș. A treia fiind la fel dar către cealaltă unitate unde a fost înscris în anul 2015-2016.
Răspuns la discuția Pensia de urmaș
Mulțumesc frumos pentru răspuns! O zi buna!
Răspuns la discuția Pensia de urmaș
Mulțumesc frumos pentru răspuns! O zi buna!
Răspuns la discuția Pensia de urmaș
Tatăl meu a decedat în 2014 . Eu am făcut în data de 19.10.2016 dosarul pentru recalcularea pensiei. Dar are vre-o legătură pensia mea de urmaș de nu mi-a venit decizia cu dosarul ce l-am făcut în 2016?
Bună ziua! În data de 1.03.2017 am fost la casa de pensii sa anunț ca fratele meu a făcut 26 de ani și sa îl scoată, noile luând amândoi pensie de urmaș după care mi-au făcut mie un alt dosar. Mi-au spus sa aștept ca urmează sa primesc decizia acasă. De atunci au trecut 3 luni și ceva și nu am primit nicio decizie. Specific ca nu am probleme cu facultatea, adeverinta este dusa. Tatăl meu a fost miner. Poate sa fie din cauza recalculării din urma a pensiilor. Am sunat la ei și mi-au zis sa de Legea 155. Mulțumesc frumos!
Discuție Bună ziua?
Am și eu o întrebare. Am născut pe 11 iunie și vreau sa aplic pentru indemnizația copilului. Am alese sa nasc în Anglia dar problema este ca nu pot ajunge imediat în tara sa bag dosarul de indemnizație. Am înțeles ca se poate aplica după 42 de zile de la naștere dar nu știu dacă exista după alea 42 de zile o data maxima sau pot oricând. Eu pot ajunge în tara la sfârșitul lui august. Mai pot aplica atunci sau pierd? Mulțumesc frumos!