avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Activitate danielbrb

Activitate danielbrb

Buna ziua,

Am adjudecat un imobil la inceputul lui 2016. Mi-am indeplinit cu maxima corectitudine toate obligatiile.
Dupa intabulare, am descoperit ca in imobil se aflau niste terti cu un antecontract incheiat de 7 ani, inexistent in CF, care au invocat faptul ca nu aveau cunostinta de vanzarea la licitatie.
Au depus contestatie la executare pe motiv ca nu a fost afisata publicatia la adresa imobilui, ca au facut investitii, ca erau interesati sa participe la licitatie pentru a-si proteja dreptul de creanta fata de debitor. Dupa aproape 2 ani de judecata, au castigat definitiv, din cauza ca executorul nu a afisat publicatia, cu toate ca mentioneaza clar in textul publicatiei ca a afisat-o si pe imobil - asadar, act adjudecare anulat.

In fine, cu acest proces am cheltuit aproximativ 8000 de lei pe avocat si aproximativ 1000 de lei pe langa suma achitata cu titlul de pret de adjudecare, fiindu-mi blocati si banii aproximativ 2 ani. Am fost obligat si la 1500 lei cheltuieli de judecata, impreuna cu banca.

Practic ma aflu in situatia de a avea banii platiti (multi bani), un prejudiciu extrem de consistent, si de a nu mai avea casa. Nu cred nici ca executorul va fi de acord sa imi plateasca benevol aceste sume.

Cum ar fi optim sa procedez? Plangere penala impotriva executorului in care sa ma constitui parte civila? Actiune in pretentii? Alta varianta? Va rog, as fi recunoscator sa primesc un sfat. Multumesc