avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Activitate Vicky82

Activitate Vicky82

Atunci cand socrii s-au mutat la casa, nu aveau bani suficienti sa faca casa, trebuiau sa vanda apartamentul. Atunci omul ce urma sa-mi devina sot in urmatoarele 3-4 luni le a spus ca le da el banii, aproape cat ar fi costat apart, sa-si faca casa si sa ramanem noi in apartament. Ne -am casatorit, am venit si eu cu bani din afara casatoriei, plus din ce mai aveam de la nunta amandoi si am renovat apartamentul de la zero, schimbat instalatie electrica, ras tot...apartamentul a ramas pe numele lor, n am vazut a fi o problema, dar temerea mea este ca atata timp cat ei spun in stanga in dreapta ca au lasat feciorul in apartament...la fel de bine pot sa l si vanda nu? Si nu vreau sa faca acte pe numele meu si al sotului, vreau pe numele copilului... ca banii au fost dati.nu am niciun interes ascuns ca prin donatie direct la nepot eu nu am niciun drept, mai degraba as fi avut la mostenire.Dar vreau sa ramana al nostru, in familie,nu conteaza ca la un copil sau la amandoi, nu stiu la ce m as putea astepta din partea lor...sunt genul care ar vinde orice numai sa traiasca in bunastare. Si zic, Doamne fereste sotul meu sa nu mai fie, eu ce fac cu copiii mei? De asta vroiam act de donatie pe numele primului copil cu drept de uzufruct eu si sotul meu, cu conditia ca copilul sa nu vanda pe durata vietii noastre decat cu acordul nostru. Gresesc?
Bun, deci mergem la notar sa faca socrii contractul de donatie pe numele nepotului si o sa vina sora mea in calitate de curator sa semneze ca accepta sa fie reprezentantul minorului sau ce trebuie facut. E de ajuns semnatura ei la notar?
Buna ziua. Daca vreau sa vand un apartament achizitionat acum un an de zile cu valoare mai mica de 450.ooo lei, platesc totusi impozitul de 3% pt faptul ca e cumparat recent, pana in 3 ani?
Nu-mi vine sa cred, ce este asta cu aceasta curatela. Daca socrii vor sa treaca apartamentul pe numele nepotului de 4 ani,adica sa l doneze direct, nu inteleg de ce e nevoie sa vina cineva strain sa ce...copilul are parinti nu e singur pe lune. Eu citisem ca in ceea ce privedte oferta de donatie facuta unei persoane lipsite de capacitate de exercitiu, deci unui minor pana in 14 ani, se accepta de catre reprezentantul sau legal deci de parinte sau tutore. Chiar nu inteleg, el nu este singur pe lume ca sa vina cineva strain, de unde? Sa i administreze bunul, sa i faca inventarul?
Bun, am inteles, singura varianta este donatia pe numele minorului. Care sunt pasii? Nu inteleg care e treaba cu aceasta curatela. Este necesare si la contractul de donatie pe numele minorului? Sau doar in cazul contractului de vz cump, de care am inteles ca nu piate fi vb...
De ce spuneti ca e greu de gestionat situatia in cazul transferului unui imobil catre un minor? Si nu se poate ca noi, parintii minorului sa acceptam in numele lui donatia, fiindca noi suntem reprezentantii lui legali? De ce trebuie curatela, cineva strain?

Vrem ca socrii sa faca contract de donatie al apartamentului pe numele copilului nostru de 4 ani, iar noi parintii copilului sa fim, cum se spune, reprezentantii lui pana la varsta de 18 ani in ceea ce priveste apartamentul. Si un alt aspect, noi asteptam al doilea copil, urneaza sa nasc peste vreo 2 luni. Daca contractul de donatie este facut pe numele doar a primului copil si intre timp, apare al doilea nepot, contractul de donatie poate fi revocat? De catre socri? Sau de catre al doilea copill, dupa varsta de 18 ani, bineinteles? Sau ce ma sfatuiti? Ss astept sa se nasca cel de al 2 lea nepot si sa fsca vontractul de donatie pe numele ambilor nepoti?
Nu, este singur la parinti

-Vă rog apăsați pe Răspunde, nu pe Citează, când vreți să postați un nou mesaj. Mulțumesc-
Bun, am inteles ca e aberant ce am spus cu contractul de vsnz cumparare. Dar care e solutia?
Ce acte trebuiesc facute pentru ca nepotul, acum la varsta de 4 ani sa fie unic proprietar al apartamentului socrilor, avand in vedere ca el este minor? Vrem sa trecem apartamentul pe numele nepotului ( copilului nostru), sa nu mai apara numele socrilor in actele de proprietate. Se poate contract de vanzare cumparare intre socri si nepot? Sau ce alta varianta este posibila daca nu se poate asa? Donatie ?? Ma gandesc ca singurul act care nu mai poate fi contestat este contractul de vanzare cumparare.