avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Activitate RoxanaMarria

Activitate RoxanaMarria

Exista un acord de mediere și pe partaj.
Vă mulțumesc frumos pentru răspuns!

Mediatorul a spus că se va plăti o taxă de timbru, dar dumnealui nu este avocat și nu cunoaște procedurile în caz de scutiri/ restituiri.

Aurel Fleancu a scris:

Pai si mediatorul nu a stabilit ce se intampla cu taxa de timbru?

Mulțumesc, dar noi suntem trecuți în dosar ca și petenti, nu cred că există vreo cauză de câștig a unuia dintre noi. Am depus împreună, totul deja stabilit de mediator.

Aurel Fleancu a scris:

Art. 1032 Cod Procedura Civila

(1) Partea care cade în pretenții va fi obligată, la cererea celeilalte părți, la plata cheltuielilor de judecată.

(2) Cu toate acestea, instanța nu va acorda părții care a câștigat procesul cheltuielile care nu au fost necesare sau care au avut o valoare disproporționată în raport cu valoarea cererii.


Bună ziua!

Am decis împreună cu fostul soț să divorțăm la mediator, am depus actele la judecătoria S4, iar o săptămână mai târziu, am depus și cererea de partaj. Ulterior, am primit o solicitare cum că trebuie să achităm taxa de timbru judiciar.
Dosarul încă nu este finalizat, nici divorțul, nici partajul.

Există vreo posibilitate să îmi pot recupera partea achitată de mine, în condițiile în care sunt studentă, fără venit, iar copilul are domiciliul la mine?
Vă mulțumesc.
Am indemnizație și o pensie de urmaș, de la tatăl meu.
Suntem trecuți în cote egale.

Liliana Gradinaru a scris:

Sunt cote trecute in contractul de cumparare al terenului?
Parerea mea e sa negociati. Dv. nu aveti indemnizatie de crestere copil?

Mulțumesc frumos pentru răspuns!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Minorul o sa iti fie încredințat tie datorita vârstei si dependentei fata de mama ,domiciliul acestuia se va stabili la domiciliul tau,iar custodia o sa fie comună.La parțaj soțul o sa dovedească ca a avut o contribuție mai mare la dobândirea bunului dar în mod cert o sa ai dreptul la contravaloarea unei cote parti corespunzătoare sumelor investite.

Pe contractul de vânzare - cumpărare al terenului, suntem amândoi trecuți ca proprietari și a fost achiziționat înainte de căsătorie.

gi-jane2 a scris:

Terenul al cui e ?

Bună ziua,
Sunt studenta în anul 5 (mai am încă un an pana termin), căsătorita civil din 2016. Avem împreună un copil de 1 an și 4 luni.
Eu și soțul meu am hotărât să divorțam dar nu reușim sa ne înțelegem civilizat.
El îmi spune că fiind studentă și neavând un loc de munca, îmi va lua custodia copilului, iar eu nu voi avea dreptul la nimic din casa, în urma unui partaj, casa care a fost construita după căsătoria civila. Cheltuielile pentru achiziționarea terenului și construcția casei au fost acoperite în mare parte de el și de mama lui (bani pe care i-a obținut pentru ca și-a vândut un apartament, pe numele dumneaei).
Banii pe care i-am investit eu i-am dobândit printr-o moștenire.
Defapt, legal, ce drepturi avem fiecare în situația data?
Mulțumesc.
Bună ziua. Tatăl meu a decedat când aveam 5 ani și beneficiez de pensie de urmaș. Luna trecută m-am căsătorit, iar cei de la casa de pensii mi-au spus că nu voi mai lua pensia de aici înainte, fiind căsătorită, deși încă sunt studentă la zi și am 24 de ani. Este adevărat? Vă mulțumesc.