avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Activitate diannefr

Activitate diannefr

Buna ziua! Eu, deținător de masina înmatriculata in Germania, am fost lovit de o masina pe teritoriul României. Care este procedura de a fi despăgubit de compania de asigurări din România la care este înregistrat șoferul vinovat? Are vreo legătura asigurarea mea din Germania?
Buna ziua! Am luat legătura cu un om care se ocupa cu “ponturi” de pariuri sportive: daca plătești cu cardul 300 lei pe site-ul lui www.mrtips.ro , iar in schimb primesti un bilet “aproape garantat câștigător”. Cum era de asteptat, am fost înșelat, am cheltuit 1000 de lei pe 2 bilete necâștigătoare, ca ulterior sa aflu ca si alti oameni au fost pacăliți de el. Pot fi recuperați banii? Cum sa procedez mai departe?
Stiti cumva cat costa si cat dureaza pana primesc procura din Italia?
Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua!
Se poate cere si ridica o adeverința de venit de la Anaf in numele altei persoane?
(In numele tatălui meu, pentru bursa socială la facultate, in condițiile in care el nu este in țara).
Buna ziua,
Ce este de facut in cazul in care am comandat si platit in avans un colet din Statele Unite de pe un site, dar acesta nu a ajuns niciodata? A ajuns in Romania, dar nu a fost livrat niciodata. Din cate am citit despre aceasta firma, este frecvent sa refuze returnarea banilor.
Bună ziua.
O cunoștință de-a mea are un câine care latră foarte mult și la un volum foarte mare. Am înțeles ca vecinii aduna semnături pentru ca mai apoi sa facă o reclamație la politie. Ce se va întâmpla cu acel câine? Vor primi proprietarii amenda?
Mulțumesc anticipat.
Bună ziua,
Eu nu dețin un autoturism. Este posibil ca prietenul meu sa ma ia cu el cu mașina la cumpărături, iar apoi la oameni vârstnici pt a ii ajuta? Nu locuim în același domiciliu.
Mulțumesc!
Discuție Gard casa
La o casa cu vecini pe ambele parti, gardul a fost construit aproape integral pe cheltuiala mea.
Vecinul din stânga amenința ca ma va da in judecata daca nu termin gardul si pe partea lui.
Cum procedez legal în aceasta situație? Am auzit ca trebuie făcut doar pe partea dreaptă, sau ca cheltuiala ar trebui împărțită.
Multumesc
Sunt o fata de 19 ani si părinții mei totdeauna mi-au făcut programul, m-au judecat si acum vor sa facă alegerea in domeniul relațiilor pentru mine.
Tata e plecat din tara, eu locuiesc cu mama si frații, care bineînțeles ca fac fiecare ce vor. Mama vorbește extrem de urat cu mine si este o femeie tare rea. Nu accept sa ma modeleze după voia ei.
Problema sunt insa banii. Urmează sa încep anul 2 de facultate, nu am un venit din cauza programului, si vreau sa plec. Sa îmi îngheț anul si sa merg cu prietenul meu, un om extraordinar pe care mama nu il vrea lângă mine, la munca pana reusesc sa ma tin sigura. Exista vreo metoda legala prin care pot sa ma oprească (sa declare fals ca am fost rapita/manipulata/etc)?
De asemenea, mi-e teama sa nu ma lovească. Au antecedente.