avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Activitate alexgherasim

Activitate alexgherasim

Bună seara,
Un ONG premiază elevii cu rezultate bune la învățătură și la olimpiade cu o anumită sumă de bani.Selecția celor care primesc premiile se face pe baza CV-urilor depuse de elevi!
Care este regimul fiscal al acestor premii?
Vă mulțumesc!
Buna seara,
Am o societate cu codul CAEN 7112.Societatea nu desfasoara momentan activitati de constructii care sa depaseasca 80% din cifra de afaceri.
In acest context trebuie majorat salariul mimim la 4.000 lei?
Bineinteles facilitatile la taxele salariale nu se aplica!
Va multumesc!
Buna ziua,
Rezerva aferenta profitului reinvestit intra in calculul capitalului propriu ajustat?
Bună ziua,
Suntem o companie cu asociat unic german, cu un număr de 14 angajați.
Asociatul a decis închiderea activității din Romania, cu încetarea tuturor contractelor angajaților la 31.03.2022.Imi puteți spune cum trebuie procedat din punct de vedere al Codului Muncii.E de ajuns sa le trimit angajaților notificarea de desființare a postului și de încetare a contractului de muncă, bineînțeles respectând preavizul legal, conform art. 65?
Sau trebuie înștiințat și ITM-ul?
Vă mulțumesc!
(4) Obligațiile fiscale prevăzute la alin. (2) sunt stabilite prin următoarele documente/acte administrative depuse/comunicate după data declarării stării de urgență, a/al căror scadență/ termen de plată se împlinește până la data eliberării certificatului de atestare fiscală și vizează inclusiv perioade fiscale anterioare:
a) declarații fiscale, inclusiv cele depuse cu întârziere;
b) decizii de impunere;
c) declarații rectificative;
d) decizii referitoare la obligațiile fiscale accesorii;
e) titluri executorii transmise spre recuperare organelor fiscale, potrivit legii;
f) orice alte acte prin care se stabilesc impozite, taxe, contribuții sociale și alte sume datorate bugetului general consolidat

ANAF spune ca daca sunt comunicate inainte de starea de urgenta nu intra in esalonare, pe baza celor de mai sus cuprinse in ordinul referitor la procedura de esalonare simplificata
Buna ziua,

Daca am o decizie de accesorii comunicata inainte de declararea starii de urgenta, cu termen de plata 06.04.2020, pot beneficia de esalonarea simplificata pentru sumele stabilite prin decizia de accesorii?
Va multumesc!
Buna ziua,

Daca am un angajat din Ianuarie 2019, angajat care a venit din somaj si are peste 50 ani, mai pot beneficia acum de subventii de la somaj?
Va multumesc!
Buna ziua,

O societate este in cursul anului 2020 platitoare de impozit pe profit, nu realizeaza, in anul 2020, venituri peste 1.000.000 euro, dar are capital social mai mare de 45.000 lei si peste 2 angajati.Ce impozitare va aplica in anul 2021?Trebuie sa treca la micro sau ramane la impozit pe profit? Pentru a ramane la impozit pe profit trebuie facute demersuri la ANAF?
Va multumesc!
Daca o societate are obligatii fiscale cu termen de plata pana in 31.03.2020 si neachitate pana in prezent si opteaza pentru aministia fiscala, executarea silita a obligatiilor fiscale principale se suspenda pana la data platii voluntare a acestora, bineinteles nu mai mult de 15.12.2020?
Va multumesc!
Discuție IMM INVEST
Buna ziua,

Un expert contabil cu PFA poate beneficia de programul IMM INVEST?

Va multumesc!