avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pot beneficia de esalonarea simplificata?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pot beneficia de esalonarea simplificata?

Buna ziua,

Daca am o decizie de accesorii comunicata inainte de declararea starii de urgenta, cu termen de plata 06.04.2020, pot beneficia de esalonarea simplificata pentru sumele stabilite prin decizia de accesorii?
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: alexgherasim , utilizator 21:58, 15 Decembrie 2020
Da, in OUG 181/2020: Pentru obligațiile fiscale principale și accesorii a căror scadență/termen de plată s-a împlinit după data declarării stării de urgență și nestinse până la data eliberării certificatului de atestare fiscală, administrate de organul fiscal central, denumit în continuare organ fiscal, se aprobă eșalonarea la plată pe o perioadă de cel mult 12 luni.
(4) Obligațiile fiscale prevăzute la alin. (2) sunt stabilite prin următoarele documente/acte administrative depuse/comunicate după data declarării stării de urgență, a/al căror scadență/ termen de plată se împlinește până la data eliberării certificatului de atestare fiscală și vizează inclusiv perioade fiscale anterioare:
a) declarații fiscale, inclusiv cele depuse cu întârziere;
b) decizii de impunere;
c) declarații rectificative;
d) decizii referitoare la obligațiile fiscale accesorii;
e) titluri executorii transmise spre recuperare organelor fiscale, potrivit legii;
f) orice alte acte prin care se stabilesc impozite, taxe, contribuții sociale și alte sume datorate bugetului general consolidat

ANAF spune ca daca sunt comunicate inainte de starea de urgenta nu intra in esalonare, pe baza celor de mai sus cuprinse in ordinul referitor la procedura de esalonare simplificata
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2020
alexgherasim, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datoriile la fisc excelenta32 excelenta32 buna ziua! am o societate la care am suspendat activitatea la 31 decembrie 2010 pe o perioada de 3 ani. Am ramas insa cu niste datorii la fisc (forfetarul pe ... (vezi toată discuția)
Inlesniri la plata obligatiilor la buget Cristina Vasile Cristina Vasile Am auzit recent la radio cum ca exista in derulare un proiect de lege privind inlesnirea la plata a datoriilor la bugetul statului, prin esalonare, gen OUG 40 ... (vezi toată discuția)
Esalonare la plata stefaniamunteanu stefaniamunteanu In urma unui control fiscal ]ncheiat in 2012, la o societatae s-a stabilit o anumita suma de plata, suma formata din TVA, impozit pe dividente, majorari de ... (vezi toată discuția)